Argon afgetroefd door koploper WVHEDW

23 november, 2019

Argon is er niet in geslaagd de gasten uit Amsterdam de voet dwars te zetten, na een slap begin stond Argon al na vier minuten op achterstand en halverwege stond het zelfs al 0-2. Na rust probeerde Argon het tij te keren en kreeg het mogelijkheden, maar toen na een uur spelen de 0-3 op het bord stond was het over en uit voor Argon. WVHEDW speelde in die fase de wedstrijd gemakkelijk uit en scoorde nog een doelpunt zodat de eindstand 0-4 werd. Door deze uitslag zakt Argon een plaats op de ranglijst.

Slap begin
Zoals eerder vermeld begon Argon niet echt geconcentreerd aan deze wedstrijd, al in de eerste minuut kreeg goaltjesdief Joost Heij een mogelijkheid maar zijn schot werd gekraakt. Vier minuten later was Heij weer gevaarlijk en kon hij eigenlijk gemakkelijk voor de 0-1 tekenen. Vijf minuten later greep doelman Romero Antonioli goed in toen Heij weer aanlegde. Na een vrije schietkans van de voet van Mick van Moerkerk (over) kon Argon na een kwartier iets terugdoen. Een vrije trap van Rachad Madi werd door Elgreenio Dorade net naast geschoten. Daarna ging een schot Ilias Latif voorlangs en het schot dat hij enige minuten later produceerde was te slap om keeper Matthijs Kuiper te verrassen. Daarna liet Argon zich overrompelen door Tim Correia die op het middenveld de bal veroverde en vervolgens op snelheid iedereen z’n hakken liet zien en voor de 0-2 tekende. Even daarna voorkwam Antonioli opnieuw een doelpunt door de bal uit de bovenhoek te tikken. Daarna werd Dorade vervangen door Dylan Bergkamp en zagen we nog een mogelijkheid voor Argon, een omhaal van Refos op aangeven van Bergkamp ging over en een kans van Moerkerk namens WVHEDW ging naast.

Opleving
Coach Aart Jan van Boksel zette de tweede helft Yannick van Doorn in die na een lange blessure weer speelminuten mocht maken.
Argon ging voortvarend van start, een omhaal van Ian Refos spatte op de vuisten van keeper Kuiper uiteen en een kopbal na een hoekschop van Teun Gortenmulder had ook geen succes. De tegenstander zette de defensie van Argon voortdurend onder druk en dat had in minuut 63 effect toen Correia met een fraai doelpunt voor de 0-3 tekende en een paar minuten later werd het door een laag schot door het midden van Ashraf Azzouz zelfs nog 0-4.
In die fase werd Epi Kraemer nog ingezet maar hoewel Argon nog enkele pogingen deed om de score een draaglijker aanzien te geven, het lukte niet. Ook een vrije trap Madi werd door doelman Kuiper tot hoekschop verwerkt.
Derhalve een verdiende overwinning voor WVHEDW dat over een sterke en snelle selectie beschikt.
Argon gaat het zaterdag opnieuw proberen, het reist af naar Hoorn.