Inzet loont net niet voor Argon JO13-1

25 november, 2019

Zaterdagochtend was er in een deel van Mijdrecht een stroomstoring. Een raar begin van dag voor als je afhankelijk bent van je wekker om wakker te worden, een hete douche om de spieren alvast warm te draaien of een bak koffie om energie op te doen. Maar daar hadden onze jongens en begeleiders geen enkele last van! Die verschenen zaterdagochtend op tijd en fris aan de start en gingen er gelijk volle bak tegenaan. Zo te zien hadden ze zin om Overbos een pak slaag te geven!

Het eerste kwartier werden ze dan ook flink verrast, toen bleek dat Overbos net zo strijdvaardig was en over een zeer grote en snelle spits beschikte. Deze spits was gevaarlijk aanwezig met zijn grote passen en krachtige schoten. Binnen twee minuten was het eerste afstandsschot van Overbos een feit, maar Marijn was alert en maakte een mooie redding! De tweede uitbraak kwam na 8 minuten. Dit keer was het de paal die ons redde. Na deze verrassende eerste minuten was het de beurt aan onze mannen en zagen we het prachtige samenspel dat wij al eerder van ze hebben gezien: er ontstonden mooie combinaties tussen het middenveld en voorhoede: Philip, Cas en Maxime wisten Jermaine, Joey, Sebas en Jesper meerdere malen goed te bereiken. Het leverde mooie schoten, maar nog geen doelpunten op. Ondertussen schuwde Overbos het duel niet. Het was een fysiek sterke ploeg, die onze jongens af en toe flink aanpakten. Achterin werd keihard gewerkt door Milan, Mees, Jayden en Philip om tegenstand te bieden. Dat deden ze heel goed. De 0-1 en 0-2 die volgden waren dan ook momentopnames en volgens insiders geen afspiegeling van de inzet en het veldspel dat onze mannen toonden. Na deze twee tegengoals hielden onze jongens de moed erin en maakten ze het de tegenstander diverse keren moeilijk. Joey en Jesper wisten elkaar een paar keer goed te vinden en toen Sebas voorin een mooie voorzet gaf aan Joey wist Overbos maar één oplossing, en dat was de doorgebroken speler neerhalen. Het leverde een vrije trap voor ons op. Deze werd niet verzilverd, maar de inzet bleef. Maxime maakte een aantal goede acties en ook Jayden, Cas en Filip rukten op en gaven mooie passes. Uiteindelijk viel de goal niet aan hun kant, maar aan onze kant. Overbos had een hard schot op doel, dat ondanks dat Marijn naar de goede hoek dook toch het doel vond. Die bal was simpelweg niet te houden. En daar moesten wij het mee doen tot de rust.

Na de rust kwamen Bjarne, Floris en Koen in het veld. Het was nu aan Jermaine, Jayden en Joey om plaats te nemen op de bank en het team vanaf de zijlijn aan te moedigen. Floris beet zich goed vast in de spits. Die kreeg hierdoor veel minder ruimte. Argon toonde weer goed veldspel en was voornamelijk op de helft van de tegenstander. Cas en Sebas wisten elkaar goed te vinden, maar de keeper van Overbos liet zich niet verrassen. Hij wist een hard en prachtig schot van Sebas uit de hoek te halen. Onze jongens bleven erin geloven, gesterkt door een achterhoede die een paar keer de bal goed weg wist te werken. Koen zat er goed bij en Milan liet zien dat hij ook rustig een bal weg kopt. Floris was sterk aan de bal en via Bjarne en Jermaine was het uiteindelijk Sebas die de bevrijdende eerste goal voor Argon maakte. Een paar mooie verdedigende en aanvallende acties later was het Cas die via Bjarne en Sebas de bal naar Maxime wist te krijgen, die vervolgens met een krachtig schot de 2-3 scoorde. Maxime, Filip en Floris werden nog flink aangepakt, maar de strijdlust bleef overeind. Een derde doelpunt zat er helaas niet meer in.

Geen verdiende uitslag gezien het verloop van de wedstrijd, maar wat hebben de mannen ons weer getrakteerd met hun inzet en samenspel. Goed gedaan jongens! De volgende keer zijn wij degenen die de punten mee naar huis nemen.