Argon geeft niet thuis in Hoorn

30 november, 2019

Argon heeft opnieuw een forse, enigszins geflatteerde, nederlaag geleden bij Zwaluwen ’30 in Hoorn. De aanval van Argon gaf vooral in de tweede helft niet thuis.

Wel kwam Argon na 75 seconden op voorsprong. Eerst was er nog een aanval van thuisploeg die vooralsnog voor Argon goed afliep. Vervolgens ging Elgreenio Dorade er op links pijlsnel vandoor, zijn voorzet kwam bij Ilias Latif die met een strakke uithaal Argon op voorsprong zette 0-1. Deze voorsprong duurde maar kort, in minuut acht werd een voorzet van Joost Veld door Mircle Elstak hard ingekopt 1-1. Daarna moest Antonioli een paar keer goed ingrijpen echter hij kon niet voorkomen dat Zwaluwen na een half uur op voorsprong kwam. Pieter Koopman profiteerde van slecht wegwerken van de Argon verdediging, na een hoekschop werd de bal in eerste instantie wel weggewerkt maar Koopman kon de opnieuw ingeschoten bal simpel van richting veranderen voor de 2-1.

Na rust moest al snel Jasper van der Jagt geblesseerd afhaken, hij werd vervangen door Raoul van Wijk. Ook nu kon Argon in aanvallend opzicht weinig brengen, alleen een vrije trap van Ilias Latif zag er gevaarlijk uit, echter de bal ging net naast de verkeerde kant van de paal. De defensie van Argon stond bij vlagen behoorlijk onder druk, echter Romero Antonioli bleek ook deze middag weer een betrouwbare sluitpost. Met nog twintig minuten te gaan besloot de coach een extra aanvaller in te zetten. Teun Gortenmulder maakte plaats voor Epi Kraemer. Na weer enkele knappe reddingen van de Argon sluitpost en een schot op de paal van de thuisploeg werd het vijf minuten voor tijd nog 3-1 voor de Zwaluwen. Intussen werd Yannick van Doorn vervangen door Stan van Scheppingen. Door de ruimte die achterin ontstond door de eerdere wissel, werd het in blessuretijd zelfs nog 4-1 voor thuisploeg. Het was opnieuw de snelle Mircle Elstak die van de ruimte achterin profiteerde.
Zaterdag speelt Argon thuis, het ontvangt FC Breukelen.


Terug naar het overzicht