Goede score voor Argon JO13-1

02 december, 2019

Tsja…….hoe zal ik beginnen? Meestal ga ik er eventjes voor zitten en dan heb ik zo een verslagje bij elkaar getypt. Nu weet ik eigenlijk niet zo goed of ik positief of negatief moet zijn en hoe ik moet starten.

Laten we maar beginnen met de feiten: Cas en Jay waren niet binnen de lijnen te zien, maar als toeschouwer aanwezig. Jermaine en Milan begonnen op de bank. We speelden op veld 7 bij de O13-2 van Sv Hoofddorp, de nummer laatst in de competitie. En dan het voetbal. Dat was eerlijk gezegd beter verzorgd van de thuisploeg, maar de gevaarlijkste acties voor de goal waren van ons. En dat hadden er nog wel meer kunnen zijn als we niet zo vaak voor buitenspel werden teruggefloten, waarbij dat een aantal keer (volgens mij) toch niet het geval was. Een slimme, snel genomen vrije trap van Jesper op Sebas die vrij baan richting keeper had, was zo een voorbeeld hiervan. Achterin speelde Jayden zich goed uit de drukte, moest Mees even goed ingrijpen en ging Marijn 1x gestrekt om een bal klemvast te pakken. De combinaties waren van de Hoofddorpers en wij kwamen er op de counter met lange, diepe ballen gevaarlijk uit. Een van die ballen werd door Sebas uit de lucht geplukt, ging slalommend (goed Nederlands?) langs een paar man en gaf met links voor waarna Joey de 0-1 kon binnentikken. Niet veel later werd Bjarne door Koen prachtig diep gestuurd, maar ging het schot maar rakelings naast. Maxime stuurde Joey diep en bij zijn voorzet was Bjarne een tiental centimeters te kort om deze binnen te koppen. De 0-2 kwam er toch, nu was Jesper de aangever. Bjarne ging langs de keeper en schoof de bal in het lege doel. Jesper had na een corner van hemzelf de rebound op de pantoffel en die werd door de keeper maar ternauwernood uit de rechterhoek gered. Philip had een mooie pass op Joey en die boog de bal over de keeper, maar helaas ook net naast het doel. Joey was even later belangrijk met een assist. Bjarne was de afmaker en zette de 0-3 op het scorebord. Vlak voor rust kregen we nog wel een tegentreffer te verwerken. Marijn moest een bal lossen. Floris wilde wegwerken, maar zijn geblokte schot hobbelde het doel in. Daarna scoorde Sebas nog, maar tot ieders verbazing werd er (weer) voor buitenspel gefloten.

Na de rust kwamen de verse krachten Milan en Jermaine erin. Al binnen vijf minuten werd er 2x gescoord en was de wedstrijd gespeeld. Eerst lanceerde Jayden met een prima bal Sebas. Zijn schot werd nog wel gepareerd, maar Bjarne kon daarna simpel binnentikken. Hij werd kort daarna, na een vooractie van Jesper, gevloerd binnen de zestien en de terecht gegeven penalty werd keurig door Sebas binnengeschoten. En halverwege de tweede helft maakte Bjarne zijn vierde van de dag, ditmaal op aangeven van Mees die heel snel een vrije trap nam. De mooiste aanval van de dag moest toen nog komen. Mees en Floris combineerden achterin en gaven de bal voor op Jayden. Zijn strakke, lage voorzet werd door Jermaine prachtig met links getrapt, maar de keeper redde deze bal nog maar net. Het laatste kwartier was van beide ploegen niet heel best. Sebas kreeg nog een elleboog te verwerken (met bloedlip tot gevolg) en van Joey werd nog een schot gekraakt. Maar het einde werd dus met een duidelijke 1-6 overwinning behaald. Ondanks dat het spel dus misschien niet heel goed was, is dit toch een uitslag die niet vaak voorbij komt in de hoofdklasse, dus hier mogen de boys best trots op zijn.

Volgende week de laatste wedstrijd in de najaarscompetitie en hopelijk stellen we dan onze plek in het linkerrijtje veilig.