Argon in slotfase onderuit

07 december, 2019

Acht minuten voor de officiële speeltijd was verstreken stond Argon in een leuke en sportieve wedstrijd tegen FC Breukelen met 1-0 voor. Een strafschop vanwege trekken of vasthouden bracht de stand in minuut 84 weer op 1-1. Verdediger Mark Rutgers scoorde in blessuretijd de 1-2. Argon kreeg daarna een goede mogelijkheid om tenminste nog een punt aan deze ontmoeting over te houden, in de laatste minuut (98!) mocht Rachad Madi nog proberen een vrije trap te verzilveren, helaas voor de Argonaanhang knalde Madi de bal op kruising. De arbiter van dienst floot direct daarna einde wedstrijd.

Doelpuntloos
De eerste fase van de wedstrijd begon Argon wat behoudend, de gasten had een licht overwicht en zetten druk op het Argondoel. Het eerste schot ging naast en na een kwartier voorkwam Romero Antonioli een doelpunt toen op aangeven van Rachid Maamri Daniel Kops van dichtbij inschoot, Antonioli redde knap met de voet. Daarvoor zagen we een actie van Tygo Limburg namens Argon maar dat leverde alleen een hoekschop op. Na de beginfase kreeg Argon meer grip op de wedstrijd en dat leverde enkele vrije trappen op. Eerst zagen we een schot van Madi dat door de defensie van Breukelen tot hoekschop werd verwerkt en vijf minuten later vond Ian Refos doelman Turksma op zijn weg. Een kwartier voor rust leek Argon op voorsprong te komen, een voorzet van Dylan Bergkamp bereikte Refos maar die miste vlak voor open doel. Ook een schot van Bas Boelhouwer op aangeven van Ilias Latif liep uit op een hoekschop.

Veel mogelijkheden
Na rust toch wel kansen voor Argon, een schot van Refos stuiterde net voor doelman Turksma echter Argon kon niet profiteren. Een minuut later kopte Ilias Latif op de lat. Een vrije trap van Dylan Bergkamp op de rand zestien scheerde rakelings over en een poging van Madi verdween ook over de lat. Daarna zagen we reddingen van keeper Turksma, bij een schot van Refos stompte hij de bal weg en voorzet van Latif onderschepte hij tijdig. Maar in minuut 81 was eindelijk raak voor Argon, op aangeven van Refos kon Ilias Latif inkoppen, 1-0. Vier minuten later mocht Breukelen vanaf elf meter aanleggen, de scheidsrechter had een overtreding geconstateerd, Rachid Maamri schoot raak 1-1. In blessuretijd werd het zelfs nog 1-2 door verdediger Mark Rutgers. In minuut 98! kreeg Argon alsnog een mogelijkheid om een punt uit deze wedstijd te halen, echter de vrije trap van Rachad Madi spatte uiteen op de kruising. Een wedstrijd waarin Argon geen loon naar werken kreeg.

Zaterdag gaat Argon op bezoek bij FC De Bilt.