Pancratius te sterk voor Argon JO13-1

08 december, 2019

Deze zaterdag de uitwedstrijd in Badhoevedorp tegen Pancratius, de nummer twee in de competitie. Met Cas, Jay en Sebas als afwezigen en Jesper als enige wissel op de bank beloofde het een moeilijke pot te gaan worden.

En dat bleek al snel want binnen vier minuten stonden we al 2-0 achter. Bij de eerste de beste corner stonden we te slapen en even later bij een hoge bal was dat opnieuw het geval. Maar de boys toonden karakter want de eerste aanval van ons leverde ook meteen een doelpunt op. Philip deed het storende werk op het middenveld waardoor Floris in balbezit kwam. Hij stuurde over de as van het veld Bjarne diep, die oog-in-oog met de keeper koeltjes bleef en beheerst de 2-1 scoorde. Dat was een opsteker want vanaf het begin was het wel duidelijk dat Pancratius de betere ploeg was. Het spel was voornamelijk op onze helft waarbij Marijn zich diverse keren kon onderscheiden met een aantal prima reddingen. We waren dus niet veel aan de overkant. En die keer dat we er waren leverde dat net geen doelpunt op. Mees bracht Jermaine in stelling, die op zijn beurt Bjarne vrij voor de goal zette. Zijn doelpoging ging (helaas) maar rakelings naast. Koen had vanuit de rechtsback plek een paar prima passes op Jermaine die leuke duels uitvocht met hun linksback. De thuisploeg was dus veel gevaarlijker en met een bal op onze lat en een vrije schietkans voor hun was het dus eigenlijk prima dat we slechts met een 2-1 achterstand gingen rusten. 

Na de rust was het spelbeeld hetzelfde en omdat de thuisploeg kansen bleef missen en Marijn ze juist tegen bleef houden was er nog lang geloof in een puntje. Joey had daar niet echt een kans voor, maar zijn als voorzet bedoelde schot waaide nog bijna de goede kant op. Bjarne kreeg ook nog een halve kans, maar kon niet volle bak uithalen. We besloten aanvallend te wisselen. Verdediger Jayden, die ook twee pittige schoppen te verwerken had gekregen, ging er uit en we gingen met vier aanvallers de laatste fase in. Floris en Maxime hadden het daardoor extra druk op het middenveld en Mees en Milan probeerden het centrum dicht te houden. Ondanks de aanvallende gedachten was het meer tegenhouden dan dat we vooruit konden denken. Echt dreigend werden we daarom niet meer en toen in de allerlaatste seconden de 3-1 (overigens een mooi doelpunt waar Marijn kansloos op was) werd gescoord was het verlies een feit.

Dat verlies was terecht, maar de Argonauten mogen trots zijn op het spel wat ze op de mat hebben gelegd. Volgende week sluiten we de eerste seizoenshelft af met een bekerduel tegen 3e divisionist Abcoude. We gaan voor een stunt!

 


Terug naar het overzicht