Ontmoeting tussen FC De Bilt en Argon eindigt in remise

14 december, 2019

In de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop moest Argon op bezoek bij de ploeg van Alain Hijman (ex-Argon) in de Bilt. Argon had de laatste wedstrijden minder goede uitslagen en deze wedstrijd was een mogelijkheid om met een beter gevoel de winter in te gaan.

Maar Argon begon slap aan de wedstrijd en na precies 1 minuut en 43 seconden keek het al tegen een 1-0 achterstand aan. Een voorzet van rechts werd door Koen van Dijk resoluut ingeschoten. Het duurde zo’n twintig minuten en toen kreeg Argon de wedstrijd onder controle, maar dat betekende niet dat FC De Bilt geen mogelijkheden kreeg want doelman Romero Antonioli moest enkele malen voorkomen dat de thuisploeg verder uit kon lopen. Argon was in die fase met de verre ingooien van Chris Daal gevaarlijk. Gescoord werd er in minuut 28 toen op aangeven van Ian Refos Ilias Latif met een kopbal de 1-1 op het scorebord zette. Daarna kreeg Argon nog wel mogelijkheden maar de zuiverheid in de afwerking ontbrak ook in deze wedstrijd. Een poging van Latif ging naast en even later ging een bal van dezelfde speler over. Bas Boelhouwer had geen geluk bij een kopbal omdat doelman Michel van Bruggen de bal tijdig onder controle kreeg. Aan de andere kant moest de Argondoelman Antonioli weer enkele knappe reddingen verrichten.

De tweede helft had Argon het betere van het spel maar kon toch niet voorkomen dat FC De Bilt op momenten goede kansen kreeg. De eerste goede kans was echter voor Argon, op aangeven van Dylan Bergkamp kopte Ilias Latif goed in maar doelman Van Bruggen voorkwam in tweede instantie een doelpunt. In die fase moest Chris Daal met een blessure vervangen worden door Tygo Limburg. Daarna moest Antonioli twee maal achter elkaar ingrijpen, eerst bij een inzet van een meter afstand en twee minuten later opnieuw. Ook keeper Van Bruggen moest zich onderscheiden na twee pogingen van Dylan Bergkamp, in beide situaties kwam hij als winnaar tevoorschijn. Een kwartier voor tijd leek Argon op voorsprong te komen toen Bas Boelhouwer hard inkopte, maar de paal kwam doelman Van Bruggen te hulp. In minuut 89 en in blessuretijd kreeg FC De Bilt twee mogelijkheden om alsnog Argon op de knieën te krijgen maar Antonioli toonde, net als in voorgaande wedstrijden, zijn goede vorm.

Dinsdagavond speelt Argon nog thuis voor de beker tegen Purmersteijn.

Ter voorbereiding van de eerste competitiewedstijd tegen Huizen op 25 januari oefent Argon in de winterstop tegen FC Lisse, Aalsmeer en CSW.