Argon JO13-1 karaktervol door na bekerkraker

15 december, 2019

De laatste wedstrijd van dit kalenderjaar. Voor de beker thuis tegen Abcoude, een ploeg uit de derde divisie. Dat zou dus niet makkelijk worden voor ons als hoofdklasser. Ook al omdat we Jay en Jayden moesten missen. Gelukkig sloot invaller Rowan bij ons aan en die begon samen met Koen en Joey op de bank.

Op het echte gras van veld 5 stond een gure, koude wind die we de eerste helft tegen hadden. Het begin was dan ook voor Abcoude. Marijn moest al snel een bal klem pakken, maar na een paar minuten was daar toch al de 0-1. Het was een mooie aanval die bij de tweede paal werd binnengetikt. Het was al zichtbaar dat Abcoude een niveau hoger speelt en te hopen was dat het geen walk-over werd. Na nog een goede redding van Marijn en een paar goede verdedigende acties (Mees met een perfecte sliding en Milan die de bal uit een corner goed weg kopte) werd het vooral een middenveld wedstrijd. Dankzij de wind én onze tegenstander konden we voorin amper een vuist maken, maar tegelijk gaven we zelf ook nagenoeg niks weg. Er was nog een aardige kans voor Abcoude vlak voor rust, maar met de 0-1 gingen we aan de thee.

Koen voor Milan, Joey voor Cas en Rowan voor Philip waren de wissels en hopelijk konden we nu, met wind mee, wat meer een vuist maken. Al snel was er een fikse hagelbui wat het nog meer een cupwedstrijd maakte. De eerste echt goede kans was voor Bjarne, die werd aangespeeld door Floris. Maar de keeper kon nog net redding brengen. Bij een tegenaanval in de 40e minuut werd het helaas toch 0-2. Marijn zijn reflex was prachtig, maar op de rebound was hij kansloos. Nu ging het toch wel erg moeilijk worden, dachten we. Maar de boys gaven niet op, en dat is toch wel een kwaliteit van dit team. Via Maxime, Joey en Bjarne leverde de mooiste aanval van de dag net geen goal op, Jermaine zijn schot werd gered. Sebas kopte uit een corner net naast en schoten van Joey en Jesper werden gekraakt. Een minuut of tien voor tijd werden we dan toch beloond. Een snel genomen vrije trap van Sebas kwam bij Jermaine, die naar een paar goede kapacties diagonaal in de verre hoek de 1-2 maakte. De bal werd snel uit het doel gehaald voor de gelijkmaker en die viel al drie minuten erna. Een vrije trap op randje zestien werd door Jesper hard én met een stuit tegen de touwen aan geramd. Wat een ontlading bij de boys!!! Abcoude was aangeslagen en misschien konden we nog de winnende maken. Rowan was daar met een hoge bal nog dichtbij, maar er werd afgefloten bij 2-2 en het werd dus een strafschoppen serie.

En die werd bloedstollend spannend. Abcoude begon maar het slappe schot was een prooi voor Marijn. Jermaine zijn pingel werd daarna gered. Marijn was er bij de 2e pingel dichtbij, maar de eerste score was een feit. Sebas maakte overtuigend gelijk. Abcoude schoot daarna vol op de lat en Bjarne zorgde met een perfect schot in de kruising voor de eerste voorsprong. Abcoude miste opnieuw, de redding van Marijn was echt van hoog niveau. Jesper kon aanleggen voor de 3-1 en het beslissen, maar zijn strafschop werd gered. Het zal toch niet misgaan? Want Abcoude maakte de 2-2. Het was aan invaller Rowan om het duel in ons voordeel te beslissen. En dat hij zeer overtuigend, dus door in de beker!!!!!!!

Prachtig om de blijdschap van de mannen te zien (en trouwens ook van de Argon-toeschouwers!). Door er keihard voor te werken en er in te blijven geloven werd de zege behaald. Na de winter zullen we wel zien wat de bekerloting ons brengt en hoe ver we daarin komen. Voor nu gaan we er lekker van genieten en ik wens iedereen in en om het team fijne dagen aan en tot in het nieuwe jaar!