Oefenpotjes van JO13-1: verlies en winst

20 januari, 2020

De winterstop zit er weer op. Dan is natuurlijk de vraag of we klaar zijn voor de herstart van de competitie. En ik denk na twee goede oefenwedstrijden van wel. Een week geleden speelden we bij Sportlust ’46 in Woerden. Helaas nog zonder Floris die nog wat fysieke ongemakken heeft.

De eerste helft was gelijk opgaand, met twee goed voetballende ploegen. Het was dan ook best wel jammer dat we bij rust met 2-0 achter stonden. Jesper was met een vrije trap op de paal dicht bij de openingstreffer, maar na een (wel heel makkelijk gegeven) penalty was het juist de thuisploeg dat op voorsprong kwam. En vlak voor rust werd het door een dekkingsfout ook nog 2-0. Een slordige terugspeelbal van Sebas direct aan het begin van de tweede helft betekende de 3-0. Dat moest even door de boys verwerkt worden, maar daarna speelden we weer zoals we dat in de eerste helft deden. Het leverde uiteindelijk een mooie goal op. Mees speelde diep op Jermaine die de bal naar Jesper terug kaatste. Hij vond nog verder in de diepte Jayden die een puike voorzet gaf waaruit Cas kon scoren. Er waren nog wel wat kleine kansjes, maar de eindstand werd dus 3-1.

Een week later oefenden we in Harmelen bij SCH ’44. Al in de eerste minuut moest Milan met een prima tackle een aanval van de thuisploeg onschadelijk maken. En even later werd een schot van de thuisploeg door Marijn klemvast gepakt. En Philip voorkwam met een goed blok ook dat het gevaarlijk werd. Daarna werden we beter en beter. Een kopie van de aanval van vorige week, maar nu op rechts. Koen speelt in op Sebas, die op zijn beurt Joey in stelling bracht. Zijn voorzet werd moeizaam ingeschoten door Jesper, maar dat kwam omdat hij behoorlijk werd vastgehouden. De scheidsrechter had het goed gezien en gaf ons een terechte penalty. Deze werd door Sebas hoog en door het midden binnengeschoten. Later had Joey een hele goede actie in huis waarmee hij Bjarne vrij voor de keeper zette. Hij ging er langs en rondde beheerst af.

Al snel na rust werd het 0-3. Maxime zette Jermaine aan het werk en zijn voorzet werd bij de tweede paal door Sebas binnengeschoten. Niet veel later volgde de pass van de dag (of misschien wel het seizoen). Jay gaf exact de goede richting én snelheid aan de bal mee waardoor Bjarne met de bal eenvoudig langs de keeper kon. Ik telde hem al, maar de bal werd helaas nog net van de doellijn gehaald door een verdediger. Mees kopte een corner net naast, maar dat was wel zo een beetje ons laatste wapenfeit. We werden wat gemakzuchtig / slordig en daarmee gaven we SCH ’44 de kans om terug in de wedstrijd te komen. Twee pruts-acties halverwege de tweede helft betekenden kort na elkaar de 1-3 en de 2-3. Het was dus aan onszelf te danken dat we de thuisploeg de spirit gaven. Maar gelukkig maakte Jesper in de allerlaatste seconde een einde aan de spannende slotfase door de 2-4 te maken. Hij kapte zichzelf vrij en schoot met links van buiten de zestien heerlijk in de bovenhoek. De keeper verbaasd achterlatend. De scheids floot niet eens meer voor de aftrap.

In beide wedstrijden dus een slordige fase. Van ongeveer een kwartier. Maar dat betekent dus ook in beide wedstrijden drie kwartier goed tot heel goed voetbal. Dat moet vertrouwen geven voor de herstart. We beginnen zaterdag thuis tegen Legmeervogels waar we voor de winterstop nog knullig van verloren. Als we het spel van de oefenwedstrijden nu ook kunnen laten zien verwacht ik dat we gaan winnen. Ik heb er zin in!