Argon vergeet zich te belonen

25 januari, 2020

In de wedstrijd tegen Huizen heeft Argon zich niet beloond, het speelde de beste wedstrijd van dit seizoen en had een handvol mogelijkheden om te scoren. Maar het kwam er weer niet van.

Al na twee minuten had de bal in het doel kunnen liggen. Een voorzet van Ritchie Zinga werd door Ian Refos van dichtbij ingekopt maar doelman Jaime Hensen van Huizen keerde de bal. Ook na tien minuten was Argon weer dichtbij, een kopbal van Zinga kwam op de lat en in de rebound vanaf twee meter kopte Rachad Madi tegen de handen van de doelman. Daarna herpakte Huizen zich enigszins maar de defensie van Argon gaf weinig weg. Toch kwamen de geel-groenen na vijfentwintig minuten op voorsprong, een overtreding binnen de zestien noopte scheidsrechter De Waard de bal op de stip te deponeren. Nasser Maachi schoot raak 0-1. Huizen probeerde nog voor rust de stand nog comfortabeler te maken, maar een kopbal na een hoekschop scheerde over de lat en een poging van Joshua Lo-Asioe scheerde voorlangs het doel. In de fase moest Richard Kingsley geblesseerd afhaken, hij werd vervangen door Timo van der Meer.

Na de thee ging Argon op jacht naar de gelijkmaker, nadat Refos een afzwaaier geproduceerd had was het minuut 63 toch raak: Ritchie Zinga bracht na een fraaie actie over links de bal voor het doel en daar schoot Ian Refos hard de gelijkmaker binnen, 1-1. Romero Antonioli moest intussen nog een paar keer flink aan de bak, eerst na een poging van Maachi en daarna bij een afstandsschot van Kogeldans. In minuut 83 was het ook even hectisch voor het doel van Argon, inzetten van dichtbij werden gepareerd door Antonioli en ook Arnoud Schonis haalde een bal van de doellijn. De aanvallers van Argon vuurden wel richting doel Huizen maar een omhaal van Kenzo Brown werd door doelman Hensen doorzien evenals een poging van Ritchie Zinga. Daarna leek Bas Boelhouwer Argon op winst te zetten maar de Huizendoelman kreeg net nog een vinger achter de bal en daarom werd het slechts een hoekschop. De uitval die daarop volgde bracht vier minuten voor tijd de 1-2 voor Huizen, Olivier Blauw had de hoek voor het uitkiezen. Daarna zette de Argoncoach nog een extra aanvaller in maar ook Elgreenio Dorade kon aan de stand niets meer veranderen. Argon kreeg dus geen beloning voor het harde werken en het vertoonde spel.

Zaterdag gaat Argon op bezoek bij AFC in Amsterdam.