Goede start voor Argon JO13-1

27 januari, 2020

Vorige week schreef ik nog dat we klaar waren voor de herstart van de competitie. Maar toen de zaterdag er aan kwam, hadden we te maken met twee flinke enkelblessures. Twee belangrijke spelers, keeper Marijn en spits Bjarne, zullen we helaas wel een paar weken moeten missen. Gelukkig was Floris er weer bij en had we Senne als invalkeeper.

Met Jesper, Koen en Milan op de bank begonnen we sterk aan het thuisduel met Legmeervogels. Voor de winterstop hadden we nog van ze verloren en dat wilden de boys maar al te graag rechtzetten. Joey schatte een voorzet van Jermaine niet helemaal goed in en Philip schoot via een Legmeervogels-been naast. Een sterke balverovering van Jayden en een goede pass daarna van hem kwam bij hun keeper. Joey zette die zodanig onder druk dat de bal werd verspeeld en Joey daardoor van ver de 1-0 in het lege doel kon schuiven. Aan onze kant moest Floris adequaat ingrijpen, maar een voorzet later werd het dan toch 1-1. De bal werd bij de tweede paal ingetikt. In die eerste tien minuten gebeurde er dus al best veel, dus was het ook niet raar dat het een tijdje erna een rustige fase was. In de laatste vijf minuten voor rust ging het tempo er weer op. Met een assist van Maxime op Sebas die, onder druk, maar net naast schoot. Later gaf Sebas de bal juist aan Maxime die met links hard uithaalde. De keeper kon nog maar net redding brengen. De naar de buitenzijde geduwde bal werd dor Jermaine opgevangen en opnieuw voor de goal gebracht. In alle drukte was Joey het meest alert en hij prikte de 2-1 tegen de touwen. De goed fluitende scheidsrechter blies vrijwel direct erna af voor een welverdiend bakkie thee.

 Jay, Jayden en Mees hielden nu de bank warm. Ook nu gebeurde er meteen weer een hoop. Cas kwam helemaal vrij voor de keeper, maar het lukte hem niet om te scoren. Aan onze kant gebeurde dat wel. Een corner werd zeer knap binnengekopt, daar kon Senne helemaal niks aan doen. Op dat moment had ik geen idee wie vandaag de volle buit zou gaan pakken want het was tot dan toe een gelijkwaardige strijd. Halverwege de tweede helft kwamen we voor de derde keer op voorsprong. En ook was het voor de derde keer Joey. Nadat Jermaine op de keeper schoot, stond Joey op de goede plek voor zijn hattrick. Weer een echte spitsengoal. Zou het nu wel lukken de voorsprong vast te houden? Wij waren dreigender en toen we op 4-2 kwamen moest het wel goed komen. Cas nam een vrije trap snel op Sebas die beheerst afrondde. Aan onze kant had Senne, ondanks dat er al voor buitenspel werd gefloten, een prima reflex in huis. Daarmee was de koek voor de uitploeg op. Wij waren nog fris en gooiden het duel definitief op slot met de 5-2. Cas nam weer snel een vrije trap. Dit keer op Jesper, die net zelfzuchtig was, maar de bal aflegde op Sebas die zijn tweede van de dag maakte. Maxime (na actie Philip) en Joey (pass Jesper) waren ook nog dichtbij een treffer. Over de hele wedstrijd gezien een terechte overwinning, maar niet zo gemakkelijk als de uitslag doet vermoeden.

In ieder geval dus een goede herstart van de competitie waarbij we op basis van doelsaldo koploper zijn. Mij benieuwd of we dat in mei ook nog zijn!

 


Terug naar het overzicht