Argon weer in slotfase onderuit

01 februari, 2020

Op bezoek bij AFC heeft Argon weer niet gekregen waar het recht op had, in minuut 88 werd het na een scrimmage als gevolg van een hoekschop 1-0 voor de Amsterdammers. Een strafschop na een overtreding in de buurt van het strafschopgebied was in blessuretijd de aanleiding voor de 2-0. Bijzonder sneu voor de Mijdrechters, velen constateerden dat het er buiten was, echter de arbiter besliste anders. Halverwege de tweede helft werd een inzet van Ilias Latif tot twee maal toe uit de doelmond gekopt, hierbij werd door veel aanwezigen geconstateerd dat de bal achter de doellijn werd weggekopt, echter ook bij deze situatie reageerde de arbiter niet.

Tegenvaller
De eerste helft zagen aan Argonzijde weinig doelrijke mogelijkheden, alleen een kans was er voor Ilias Latif, maar de van links gegeven voorzet kon niet richting doel worden geschoten. Een tegenvaller was dat Ritchie Zinga zich na een half uur moest laten vervangen door Sven Beek. Eerder kreeg hij van verdediger Mol een flinke tik op de enkel en doorspelen was geen optie. AFC kreeg daarna twee mogelijkheden, een omhaal van De Bruijne scheerde over de kruising en een poging van Dokkum werd door doelman Romero Antonioli verijdeld.

Tweede helft levendiger
Het eerste gedeelte van de hervatting was Argon de bovenliggende ploeg, op aangeven van Sven Beek schot Ilias Latif voorlangs en daarna kwam dat memorabele moment dat tot twee maal toe inzetten van Argon door de AFC defensie uit de doelmond gekopt werden. Toch wel of niet een doelpunt, de arbiter liet doorspelen. Daarna kreeg Argon nog wel mogelijkheden, een schot van Sven Beek werd door keeper Van Zetten uit de kruising getikt en een vrije trap van Rachad Madi werd ook een prooi voor Van Zetten. Het laatste kwartier werd AFC wel gevaarlijker, een vrije trap van Dokkum werd door Antonioli tot hoekschop verwerkt, en ook bij een kopbal van dichtbij bracht Romero Antonioli redding. Tot minuut 88 toen na een hoekschop van AFC een scrimmage ontstond en Max de Bruijne enigszins gelukkig de bal voor de voeten kreeg en van dichtbij kon intikken 1-0. Dan in minuut 93 de omstreden strafschop, het cadeautje dat Mauritsio Helstone dankbaar uitpakte 2-0.

Zaterdag speelt Argon thuis tegen Zuid Oost Beemster.


Terug naar het overzicht