Argon wint eenvoudig van ZOB

08 februari, 2020

In een aantrekkelijke wedstrijd heeft een goed spelend Argon zich eindelijk beloond. De wedstrijden tegen Huizen en AFC gingen weliswaar verloren maar het goede veldspel wat er toen op de mat werd gelegd werd tegen Zuid Oost Beemster voortgezet en nu beloonde Argon zich wel. Het won zelfs met 4-0 en dat was lange tijd niet voorgevallen.
Dat was op zich enigszins verwonderlijk, de selectietrainers Aart Jan van Boksel en Adri Leijgraaff stonden voor een moeilijke opgave. Vijftien selectiespelers waren niet inzetbaar, daar is recentelijk Richard Kingsley bijgevoegd (gebroken enkel), er moest dus flink geschoven worden. De reserves, aangevuld met spelers uit de lagere elftallen wonnen hun wedstrijd met 3-2 en ook dus het eerste elftal. Het goede voorbeeld gaf de pupil van de week Senn Half die de doelman van ZOB verschalkte.

Stroef begin
Argon begon aanvankelijk wat stroef maar scoorde toch al in minuut acht toen Rachad Madi middels een steekbal Ilias Latif bediende, zijn schot vanaf enkele meters vanaf de achterlijn verdween in de verre hoek langs doelman Danny Been van ZOB 1-0. Even daarvoor moest Argondoelman Romero Antonioli een afstandsschot over de lat tikken waardoor de bal op het dak van het net terecht kwam. ZOB werd daarna wel een paar keer gevaarlijk maar de aanvallende bedoelingen werd door de Argondefensie tijdig in de kiem gesmoord. Argon kreeg daarna wel kansen om de score verder op te voeren, zo kopte Yannick van Doorn te zacht in na een hoekschop en produceerde Refos op aangeven van Ritchie Zinga een afzwaaier. Een actie over links van aanvaller Ian Refos werd niet beloond, de bal stuiterde tegen de paal. Van ZOB zijde zagen we een poging van Nigel Schaasberg maar die poging werd door Antonioli onschadelijk gemaakt.

Binnen vijf minuten
Na de thee zette Argon gelijk de puntjes op i, goaltjesdief Ilias Latif profiteerde van een diepe bal uit het achterland, haalde uit en knalde de bal onhoudbaar langs doelman Danny Been 2-0. Drie minuten later was het weer Latif die op aangeven van Refos de bal via binnenkant paal tegen het net zag ploffen 3-0. ZOB probeerde wel tegengas te geven maar voorin stond het vizier niet goed afgesteld, Dennis Pals schoot naast en een actie van Danny Streekstra ging voorlangs. In de laatste minuut deed Pals namens ZOB nog een poging maar Antonioli, vandaag niet echt op de proef gesteld, tikte de bal uit de benedenhoek. Daarvoor had Ian Refos een kwartier voor tijd de zege al veilig gesteld met een fraai afstandsschot 4-0. Een verdiende overwinning voor Argon.

Zaterdag a.s. gaat Argon op bezoek bij de nummer twee van ranglijst: Scherpenzeel.