Nipte zege voor JO13-1 na moeizame partij

12 februari, 2020

De derde competitiewedstrijd na de winter was thuis tegen Zeeburgia. Helaas nog (steeds) niet compleet want na de blessures van Bjarne en Joey moesten we nu ook Mees missen. Het positieve was dan weer wel dat we keeper Marijn terug binnen de lijnen hadden. En met invallers Julian en Rowan konden we de blessuregevallen goed opvangen.

We stonden al vanaf het eerste fluitsignaal direct onder druk. Via Floris en Marijn moesten we al snel in de verdediging en dat ging ten koste van een ingooi. En van daaruit werd al na een minuut of vijf via een snelle aanval de eerste goal van de dag gescoord, helaas dus in ons eigen doel. Daarna bleef de druk op onze verdediging en zowel Milan als Jayden hadden een tackle nodig als laatste redmiddel en gelukkig was Koen snel genoeg om erger te voorkomen. Toen wij na een kwartier voor het eerst op hun helft kwamen was het wel direct raak. Cas gaf de bal mee aan Sebas op rechts. Zijn voorzet oogde misschien niet heel gevaarlijk, maar werd wel door een Amsterdamse verdediger in eigen doel gewerkt. Een ietwat gelukkige gelijkmaker dus. Maar die tellen ook! We kwamen door die goal ook meteen wat beter in de wedstrijd. Philip zette met zijn steekbal bijna Jermaine vrij voor de keeper. Diezelfde Jermaine werd even later op randje zestien gevloerd en Jesper ging achter de bal staan. Hij knalde de bal, met een hinderlijke stuit, tegen de touwen voor de 2-1 voorspong! Direct erna kopte Sebas nog in de handen van de keeper en daarna was het meteen rust.

De gasten kwamen getergd uit de kleedkamer en we hadden het bijna de gehele tweede helft best lastig. We kwamen er zelf maar sporadisch uit met een paar halve kansjes voor Jermaine, Philip en Sebas. Marijn moest achterin een paar afstandsschoten pakken en deed dat zoals we van hem gewend zijn prima. Op het middenveld waren Maxime en Jay hard aan het bikkelen om de boel zo veel mogelijk tegen te houden. En als Zeeburgia daar al door heen kwam was het wel Milan of Rowan, die aan opruiming deden. Voorin kwam alleen Julian nog 1x goed door op rechts en werd een schot van Sebas geblokt. Het was dus vooral verdedigen, maar dat deden we met zijn allen én met de juiste stelling.

Misschien was het niet fraai, en was de overwinning niet terecht, maar het was echt goed om te zien hoe de boys er voor de volle 100% voor gingen. Dat leverde dus niet alleen de drie punten op, maar door andere uitslagen in de poule later op de dag ook nog eens de koppositie! Laat dan nou een mooie doel zijn voor in mei!!!