Argon drukt niet door tegen koploper Scherpenzeel

16 februari, 2020

Op bezoek bij (nu) koploper Scherpenzeel was Argon de eerste helft eigenlijk de bovenliggende partij, echter het verzuimde te scoren. De tweede helft speelde Argon ronduit pover, slordig in de passing en foutjes in de verdediging waren er de oorzaak van dat er na negentig minuten een 2-0 eindstand op het scorebord stond. Eigenlijk kwam Argon daar nog goed mee weg want de koploper kreeg wel erg veel mogelijkheden om tot scoren te komen, maar de echte scherpte ontbrak ook bij de thuisploeg.

Gelijkwaardig
Het eerste kwartier was aan Argonzijde afwachtend maar daarna ontstond er een echte wedstrijd, echter het afronden en benutten van de mogelijkheden was vandaag niet aan Argon besteed. Scherpenzeel begon scherp aan de wedstrijd, al in minuut twee ging er een schot van Veldt maar net voorlangs en ook moest de defensie van Argon een paar tijdig ingrijpen. Een scherp indraaiende hoekschop kon Argondoelman Romero Antonioli maar net onschadelijk maken. Daarna gaf Argon behoorlijk partij en zagen we een prima mogelijkheid voor Ilias Latif maar zijn inzet werd geblokt. Vervolgens kopte Argon na een vrije trap over het doel van Scherpenzeel, schoot Latif naast op aangeven van Kenzo Brown en werd een poging van Rachad Madi een prooi voor keeper Schennink. Daarvoor moest Antonioli nog even handelend optreden, een vrije trap van Ouaddouh pakte hij en toen Sissing alleen op de Argonsluitpost afging greep hij goed in. Nadat Ritchie Zinga namens Argon voorlangs had geknald was het in de laatste minuten voor rust toch Kevin Sissing die geheel vrijstaand de bal van Edan ontving en hard kon uithalen 1-0.

Slordig
Scherpenzeel ging door om de zege verder veilig te stellen, het was nu feller dan Argon en zeker meer doelgericht, we zagen al snel een mogelijkheid voor de thuisploeg maar Teun Gortemulder greep in bij de doellijn, de hoekschop die daarop volgde eindigde in een kopbal die knap door Antonioli werd gepakt. Ook een omhaal ineens werd door de Argondoelman knap onschadelijk gemaakt. Daarna mocht Dylan Bergkamp na een lange blessure weer minuten maken, hij verving Zinga. Eigenlijk kort daarna viel de 2-0, op een diagonaal schot van Mark de Graaf had de defensie van Argon geen antwoord. Daarna zagen we nog veel kansen voor Scherpenzeel maar de ballen stuiterden voorlangs of naast het doel. Van de povere pogingen aan Argonzijde zagen we keeper Schennink een schot van Latif pakken en Raoul van Wijk schot wel hard in maar mikte te hoog.

Pas op 7 maart komt Argon weer in actie voor de competitie, het gaat dan op bezoek bij Roda ’46 voor de laatste wedstrijd van de tweede periode.