Einde aan bekeravontuur voor JO13-1

16 februari, 2020

Helaas, het bekerseizoen is ten einde na het (onnodige) verlies met 2-1 bij VVIJ in IJsselstein. Met de van een blessure teruggekeerde Mees en met Jayden op de bank traden we aan op het hoofdveld, waar een duel in de 1/8e finale van de beker ook thuishoort.

VVIJ is net als ons een hoofdklasser en die begonnen iets beter aan de wedstrijd. Hoewel ze daar niet echt heel gevaarlijk uit werden. Milan moesten even een keer goed tackelen en Marijn kwam sterk uit zijn goal, maar gevaarlijker dan een schotje over werd het ook niet echt. Gaandeweg de eerste helft werden wij iets dreigender. Via Jesper en Sebas kwam de bal bijna bij Jermaine en na een schot van Jay stuitte Sebas op hun keeper. Later werd Sebas diep gestuurd en met de bal aan de voet kwam hij de zestien in. Daar werd hij pootje gehaakt en de scheidsrechter kon niet anders dan een penalty geven. Sebas ging zelf achter de bal staan, en hoewel de keeper er nog aanzat, schoot Sebas hard en ver genoeg de hoek in voor de 0-1 na een minuut of twintig. Later was er prachtige steekbal van Koen, maar werd de bal richting Jesper nog net onderschept. Vlak voor rust werd de thuisploeg nog 1x gevaarlijk. Wij werkten de bal niet goed weg en Floris moest een overtreding aan de zijkant van de zestien begaan. En met anderhalve minuut te spelen werd deze met het hoofd verlengd en bij de tweede paal binnengekopt. Dat was wel even een domper, maar gezien het totale spelbeeld niet eens helemaal onterecht. Zij hadden misschien het iets betere van het spel, wij de iets betere kansen. Maar uiteraard had ik liever met een voorsprong de rust in gegaan.

Jayden kwam in de plaats van Koen in het veld. En via Jayden werd Cas meteen in de stelling gebracht. Aan onze kant was Philip er op tijd bij en Maxime moest op het middenveld alle zeilen bijzetten. Ook in de tweede helft was het duel over het algemeen in evenwicht, het was wel de duidelijk dat het duel op details beslist zou gaan worden. En dat detail kwam halverwege de tweede helft. Bij een corner, die wij iets te gemakkelijk weggaven, werd een speler niet goed gedekt en kon via binnenkant paal raak gekopt worden. Nu waren wij weer aan zet. Maar het lukte niet om echt gevaarlijk te worden. Mogelijk misten we de stootkracht van de geblesseerde Bjarne en Joey, maar dat is achteraf makkelijk praten. Sebas had nog wel een schotje van rand zestien en we kregen vlak voor tijd nog 1 levensgrote kans. Na een dieptepass van Jesper werd Cas diep gestuurd. Met de bal aan zijn voet passeerde hij een tegenstander en ging hij alleen op de keeper af. Die kon helaas nog redding brengen. Er kwam nog heel wat blessuretijd bij, maar na het laatste fluitsignaal was de uitschakeling een feit.

Helaas, want we waren erg aan elkaar gewaagd, dus we hadden hier niet hoeven te verliezen. Nu drie weken even rust en dan gaan we ons weer volledig op de competitie richten.

 


Terug naar het overzicht