Roda’46 in tweede helft langs Argon

08 maart, 2020

Argon heeft in Leusden niet kunnen stunten, in oktober stuurde Argon Roda nog met een 2-1 nederlaag naar huis, echter de thuisploeg nam revanche en nu stuurde het Argon met een 3-1 nederlaag weer richting Mijdrecht. En dat had Argon aan zichzelf te danken, slordig spel en een feller Roda waren hier debet aan. In de vrije weken produceerde Argon in een oefenduel met Maarssen nog een zevenklapper maar nu leek het kruit te zijn verschoten. Een aantal foute passes van Argon hielpen de thuisploeg daardoor gemakkelijk aan twee van de drie doelpunten. Door deze zege werd Roda winnaar van de tweede periode.

Veel hoekschoppen
In de beginfase verscheen Argon veel in het strafschopgebied van de thuisploeg, maar een handvol hoekschoppen in de eerste zes minuten konden Argon niet helpen aan een doelpunt. Dat gebeurde na acht minuten wel aan de andere kant van het veld. Een foute pass van Ian Refos was er de oorzaak van dat de weg naar het doel van Argon open lag en de snelle Tristan Wallet zei dankjewel en passeerde de Argondoelman 1-0. In de loop van de eerste helft zagen we nog meer mogelijkheden voor Roda maar kansen van Oliekan en Van Zelst schoten voorlangs het Argondoel. In dezelfde minuut zagen we een poging van Argon, Elgreenio Dorade bracht de bal in de doelmond van Roda maar via een kopbal van een verdediger stuiterde de bal op de lat en bracht het alleen maar een hoekschop op. Nadat Romero Antonioli een schot van Katshima uit de hoek had gehaald was er vijf minuten voor rust weer een hoekschop voor Argon. Rachad Madi plaatste de bal in de doelmond waarin vervolgens de bal via een verdediger achter de doellijn terecht kwam 1-1. Roda sloot de eerste helft af met een kans voor Van Zelst maar ook nu ging de bal rakelings naast.

Argon afgetroefd
In de tweede helft werd Argon eigenlijk afgetroefd, een vrije trap van Roda kon in tweede instantie door Antonioli onschadelijk gemaakt worden en ook een vrije schietkans van Wallet kwam in handen van de Argon sluitpost. Echter een leep boogballetje van Wallet was Antonioli te machtig 2-1. Er was nog een half uur te gaan maar de kansen waren niet aan Argon besteed, Rachad Madi mikte te hoog en bij een voorzet van Raoul van Wijk kopte Elgreenio Dorade voorlangs. Een schot van Ilias Latif werd via keeper Daan Broere tot hoekschop verwerkt, in het vervolg schoot Teun Gortemulder naast. Intussen kwam, na een afwezigheid van drie maanden, Chris Daal weer in het veld, hij nam de plaats in van Richard Ozuna. Maar Roda ging nadrukkelijk op jacht naar nog een doelpunt. Nadat tot driemaal toe inzetten van Roda werden weggewerkt bleef er uiteindelijk maar een hoekschop over voor de thuisploeg. Met nog een kwartier te gaan stelde Roda dan toch de zege veilig. Een pass van verdediger Teun Gortenmulder in de voeten van Nigel van Zelst leidde tot de 3-1. In de slotfase kwam Timo van der Meer de aanval van Argon nog versterken maar de poging van Ilias Latif, alleen voor keeper Broere, ging naast.


Terug naar het overzicht