Ook vroeg in de morgen kwam Argon JO13-1 tot winst

10 maart, 2020

Het wekkertje moest op vrijdagavond vroeg gezet worden, want om 07:15 uur waren we al bij Argon voor het vertrek naar FC Amsterdam. Onder de rook van de Johan Cruijff ArenA moesten we de koppositie zien te behouden. Bjarne is op de weg terug van zijn blessure en gaat als het goed is weer trainingsminuten maken. Dit duel kwam sowieso voor hem nog te vroeg. Voor de rest waren we compleet.

Het liefst stelt coach Raoul alle 14 spelers op, maar ook hier in Amsterdam mochten er maar 11 binnen de lijnen starten. Jay, Koen en Milan begonnen daarom op de bank. We startten goed. Achterin en op het middenveld hadden we het goed op orde. Voorin kwamen we dan ook snel tot een paar kansjes. Het eerste schot was van Cas en even later schoot Sebas met links naast, na voorwerk van Jermaine. En na muzikale 3JS (driejees) zijn na deze wedstrijd ook bij ons 3JS bekend. Want na een prachtige aanval via Jayden, Jesper en Joey belandde de bal (helaas) bij de keeper in de handen. Maar rond de 16e minuut kwam daar dan toch de verwachte én gewenste voorsprong. Maxime pikte op het middenveld de bal af en gaf voor op Joey. Zijn schot was hard genoeg om er via de keeper in te gaan. Jesper had nog twee gevaarlijke vrije trappen, eentje was voor de keeper, de andere ging net over de kruising. Centraal hadden Floris en Mees het potdicht en op de back-posities hadden Philip en Jayden het prima voor elkaar. De 0-2 zat er dus eerder in dan de gelijkmaker. Maar die viel dus (nog) niet.

Je moet dan ook 100% scherp blijven anders kan je zomaar de gelijkmaker om je oren krijgen. Maxime, Mees en Philip namen nu op de bank plaats en invaller Milan was al direct goed bezig. We waren misschien ietsje slordiger dan in de 1e helft, maar tot kansen voor de thuisploeg leidde dat niet. En na een paar minuten pakten we de draad van het goede eerste half uur weer op. En dus kwamen de kansen er ook weer. Cas bediende Jermaine, die een mooie passeeractie in huis had. De andere invallers Koen en Jay lieten zich ook prima zien. Een mooie diepe bal van Koen kwam bij Cas die op zijn beurt Sebas in kansrijke positie zette. Zijn schot werd door de keeper gekeerd. En tien minuten voor tijd kwam daar de dik verdiende verdubbelaar. En ook de 0-2 was van Joey. Hij kapte zich goed vrij en schoot daarna vastberaden binnen. De score had daarna nog verder kunnen oplopen (en misschien had dat ook wel gemoeten), helaas werd er nog een goal wegens al dan niet buitenspel afgekeurd. Jesper gaf een slim passje aan Joey, die Sebas er nog beter voor zag staan en ook netjes afspeelde. Maar jammer genoeg werd de goal van Sebas na dit mooie samenspel afgefloten. En als jullie denken dat ik Marijn ben vergeten te noemen, dan klopt dat bijna. Maar die drie terugspeelballen en het tegenhouden van een slap schotje waren het benoemen amper waard. Het was niet veel wat hij te doen kreeg, maar deed dat wél goed.

En zo konden we dus op de vroege zaterdagochtend weer drie punten bijschrijven. Omdat BFC later op de dag verloor zijn we nu solo koploper. En laat nou juist BFC komende zaterdag bij ons op bezoek komen. Dat kan dus best een cruciaal duel worden. Maar laten we eerst van deze winst genieten, want de jongens hebben we weer een prima pot afgeleverd!


Terug naar het overzicht