De eerste omwentelingen

04 juli, 2020

Het zal zelden gebeurd zijn dat een eerste oefenpot voor het nieuwe seizoen begin juli gespeeld werd, maar in dit vreemde jaar was dit toch het geval. Bijna als afsluiting van de verlengde trainingsperiode werd bij Eemdijk geoefend in vier blokken van 20 minuten waarin een groot aantal spelers aan minuten toe kwam.

Conclusies kunnen uiteraard niet getrokken worden, behalve dan dat het qua organisatie over het algemeen heel behoorlijk stond en dat de hoger spelende thuisploeg bepaald niet over de gasten heen kon lopen. In het eerste kwart kwam Argon door een fraaie doeltreffende kopstoot van Elgreenio Dorade op voorsprong (zie foto), vlak voor het einde kwam Eemdijk door een wat gelukkige kluts tot een van de weinige kansen, die wel onberispelijk werd afgewerkt zodat halverwege 1-1 genoteerd stond.

Na de vele wisselingen had de thuisploeg wat meer de overhand, zonder tot grote kansen te komen, het meeste gevaar kwam nog door enkele nonchalante verdedigend acties die mogelijk het gevolg waren van langdurige stilstand zullen we maar denken. Gescoord werd er niet meer, er was weer eens gevoetbald en we mochten gelukkig ook weer langs de lijn toekijken, nu maar weer een paar weken onthouding vanwege de zomerstop en dan in augustus er weer vrolijk tegenaan!


Terug naar het overzicht