Seizoen goed afgesloten door JO13-1

06 juli, 2020

Eind juni heeft Argon JO13-1 het seizoen toch nog op een leuke manier af kunnen sluiten. Door Corona liep het seizoen natuurlijk niet zo leuk af. En ook het voor de zomervakantie gedag zeggen viel daarmee in het water.

Maar dat laatste hebben we zaterdag 27 juni nog heel letterlijk met elkaar gedaan: we gingen namelijk poldersporten in De Kwakel. We verzamelden om 09:00 uur op de fiets op het P-terrein bij Argon. Jay sloot als laatste aan, maar nog steeds keurig op tijd, en dus waren we gereed voor vertrek. Maar eerst feliciteerden we Joey met zijn 13e verjaardag. Daarna echt op weg, maar nog voordat we van het P-terrein af waren hadden we onze eerste stagnatie al te pakken. Bij Jermaine liep namelijk de ketting eraf, dus daar moest even een mecanicien aan te pas komen. Frank bleek wel een handige donder te zijn, want binnen enkele tellen lag de ketting weer op het tandwiel in plaats van ernaast. In een langgerekt lint vanwege de 1,5 meter regel fietsten we over de Oosterlandweg. Met hoofdtrainer Raoul en hoofdbegeleider Marco als echte leiders voorop. Assistenten Auke en Frank in de spreekwoordelijke bezemwagen aan het einde van het lint. Bij de brug over de Kerkvaart had Marco eindelijk door dat zijn wintertrui echt niet nodig was. Dus even een pitstop op de brug om zijn trui uit te doen want het was echt prima weer.

 Na ruim een half uur fietsen konden we 19 fietsen parkeren in de fietsenstalling. Eerst alle sleutels verzamelen en toen kregen we instructie over het poldersporten. Een heel parcours, waarbij in het eerste traject de nattigheid én de stinkblubber gevoeld werd. Volgens mij lag Koen, een erkend zwemmer, al rap in het water om zijn oude sport op te pakken. Ook Milan, Cas, Maxime en Jesper volgden volgens mij al snel. Een en ander werd keurig vastgelegd door onze hoffotograaf Floris. Die kon vanwege een onwillige knie niet meedoen, maar er gelukkig op deze manier wel bij zijn. Bij een van de etappes mochten alles boys proberen de twee trainers de sloot in te duwen. Omdat Raoul en Auke toch wel wat meer gewicht hebben viel dat voor de boys niet mee. Frank, die dan weer overduidelijk meer gewicht heeft dan de trainers, moest het dan maar “even” gaan regelen. Maar die vloog al onder de waterlijn vóórdat hij bij de trainers aankwam. Ik denk dat Jayden en Sebas vrij laat in het water terechtkwamen, maar nog voordat we halverwege het parcours waren was er niemand meer droog. Dus ook Philip, Marijn, Mees en Bjarne moesten er aan geloven. Die laatste kwam nog wel een keer redelijk plat op zijn rug in het water, maar deze bikkel kon verder. Bij een van de laatste etappes viel Philip nog op. De buikschuif-baan van 20 meter was eigenlijk alleen door de volwassenen haalbaar, maar Philip had de snelheid én techniek om ook de sloot te halen. Het is maar waar je prioriteiten liggen……

 Na een heerlijke warme douche én schone kleren sloten we het poldersporten af met limonade. Omdat assistent trainer Auke niet bij het einde van het programma kon zijn gaven we hem daar al de verdiende complimenten en waardering voor de hulp die hij dit seizoen aan de boys heeft gegeven. Naast een tegoedbon kreeg hij ook een dik verdiend applaus. De bestelling voor de lunch was daar ook genoteerd en dus konden we fietsend terug naar Mijdrecht. In het Wickelhofpark deden we in twee groepen nog een kleine pub quiz. Maar toen Lunchroom TOF met de friet en snacks aan kwam was de laatste vraag natuurlijk meteen gesteld!

Na de lunch kwamen ook de ouders naar het park toe. Daar hebben we onder het genot van een ijsje ook trainer Raoul op gepaste wijze bedankt. Zijn inzet het hele seizoen voor onze jongens, en dat ook nog met zijn eigen sportieve verplichtingen in de selectie, is van grote waarde geweest. En daar zijn de ouders en de spelers dank ook dankbaar voor. Dus ook voor Raoul een bon en een dik applaus. Samen met Auke hebben ze voor een goede teamspirit en goed voetbal gezorgd. Ook begeleiders Marco en Frank kregen een bedankje en vlak voordat de regen er aan kwam werd het seizoen dan gelukkig op een geweldige manier afgesloten.

Overigens is ook een bedankje voor de Club van 100 op zijn plaats. We hadden een bijdrage voor een toernooi in Leeuwarden, maar dat ging door Corona niet door. De bijdrage hebben we voor het poldersporten benut. Dus hierbij een virtueel applaus!

Bedankt iedereen voor dit seizoen, een fijne zomervakantie en hopelijk een Corona(vrij)er) nieuw seizoen!


Terug naar het overzicht