Puntendeling in Alphen

08 augustus, 2020

De oefenwedstrijd bij hoofdklasser Alphense Boys was een door de omstandigheden heet klusje dat met een gelijke eindstand bracht wat gezien het beeld terecht genoemd kan worden.

Het team dat Ludo Pistorius die aan de wedstrijd liet beginnen deed dat naar behoren, maar de eerste oprisping van de gastploeg zette meteen de voorsprong op het bord. Ruim tien minuten waren er gespeeld toen een afgeslagen bal werd ingeschoten en diagonaal via de onderkant van de lat in de verste kruising belandde, een onhoudbaar en fraai doelpunt. Die voorsprong hield stand tot een minuut of tien voor rust, want toen profiteerde Giliano Eijken van een door Sven Beek gewonnen kopduel, dat de bal achter de defensie deed belanden. Alleen voor de doelman wist hij zijn eerste treffer in blauw witte dienst aan te tekenen. Maar binnen twee minuten keek men weer tegen een achterstand aan, na behoorlijk geklungel op de achterlijn kon de ons nog goed bekende Rachad Madi namens de thuisploeg de bal over de lijn werken zodat met minimale achterstand van helft werd gewisseld.

De op vele plekken gemuteerde ploeg die aan de tweede helft begon wist in minuut 55 de gelijkmaker te scoren, Younes Ouaali kon over rechts uitbreken en met een schuiver in de verste hoek de 2-2 maken. Lang hielden de teams elkaar in de hitte in evenwicht, maar kort nadat Dylan Bergkamp uit een vrije trap de lat boven de kansloze doelman raakte deed een andere oude bekende van ons van zich spreken, Ilias Latif ging in minuut 85 gretig over een verdedigend been en mocht van de arbiter vanaf 11 meter aanleggen. Ondanks dat de hand van Marijn van Wandelen de bal nog raakte, ging de bal in het net en klonk het vanouds bekende “kost je een chocomelletje, Marijn”. Toch werd met een gelijke stand het einde gehaald, want nadat de doelman van de thuisploeg de doorgebroken Dylan Bergkamp van scoren af wist te houden werd hij bij de daarop volgende hoekschop geklopt door Elgreenio Dorade, die bij de eerste paal hoog springend de bal op het hoofd nam voor de 3-3.

De volgende oefenwedstrijd is dinsdag om 20:15 uur thuis tegen Legmeervogels, de hitte houdt nog aan maar mogelijk is het in de avonduren wat beter toeven langs en binnen de lijnen.