Remise in De Kwakel

15 augustus, 2020

Ondanks dat beide ploegen elkaar over twee weken voor de beker treffen (ook in De Kwakel) zagen de trainers van KDO en Argon geen probleem om vandaag tegen elkaar te oefenen. Gezien het grote aantal wissels zullen ze beiden niet meteen het achterste van de tong hebben laten zien noch de opponent veel wijzer hebben gemaakt.

Er was besloten in vier kwarten van 20 minuten te spelen en in het eerste kwart leek het spelbeeld op een wedstrijd, die je tussen een 2e klasser en een 1e klasser verwacht. Argon was de bovenliggende partij en kwam in dat eerste deel tot minimaal 3 grote scoringskansen, maar deze bleken deze middag niet besteed aan Dylan Bergkamp, niet een maal slaagde hij er in de bal langs de doelman van de thuisploeg te plaatsen. Het was dan ook verrassend, dat de thuisploeg in de 18e minuut op voorsprong kwam toen de ons nog zeer goed bekende Jesse Stange slim profiteerde van net even verkeerd indraaien van Raoul van Wijk, doelman Jordy Stam was kansloos op de inzet die volgde, 1-0.

In het vervolg werd het mede door de wisselingen bepaald niet beter, niet qua veldspel en niet qua kansen. Mede door de warmte was tempo niet te maken, zodat de thuisploeg niet echt in de problemen kwam. Maar in de laatste fase bleek toch dat de conditie een hartig woordje mee ging spreken en werden de duimschroeven wat aangedraaid. Ruim 10 minuten voor tijd leverde dat de gelijkmaker op, Giliano Eijken kon na een fraai passje van Justin Schouten de bal tussen de benen van de doelman door mikken voor de 1-1. Daarna kwamen er nog meerdere goede kansen, maar Sven Beek mikte bij een vrije kopkans net te hoog en Younes Ouaali voerde zijn actie te ver door, waar even eerder een flipperkastsituatie op de Kwakelse doellijn tot verbazing van iedere aanwezige geen doelpunt opleverde.

De punten werden dus symbolisch gedeeld, we gaan zien of deze uitslag over twee weken weer aan de orde gaat komen.

Dinsdagavond de volgende testwedstrijd, uit bij ARC in Alphen aan den Rijn, aanvangstijd is gewijzigd naar 19:30 uur.