Verlies in Alphen

18 augustus, 2020

De oefenwedstrijd bij zaterdag hoofdklasser ARC werd door trainer Ludo Pistorius gebruikt als tactische training voor een vijf mans verdediging, tegen een ploeg die een klasse hoger uitkomt natuurlijk beter te beoordelen dan tegen een lager spelende ploeg.

Het was dan ook niet verrassend, dat de thuisploeg het merendeel van het balbezit had, bij balbezit in de eerste helft verloor Argon opbouwend te snel de bal om echt onder de druk uit te komen. Maar die druk werd verdedigend wel heel behoorlijk verwerkt en de thuisploeg kwam dan ook sporadisch tot gevaarlijke momenten, waardoor de dubbelblanke ruststand voor de toeschouwers eigenlijk nog logisch was.

Na rust leek het dezelfde kant op te gaan, maar toen Ian Refos na tien minuten spelen dacht dat er vanwege een overtreding op hem wel gefloten zou worden en dat niet gebeurde, brak de thuisploeg razendsnel over de linkerkant uit. Jordy Zwaneveld trachtte door het afschermen van de bal doelman Marijn van Wandelen nog een kans te geven om in te grijpen, maar de aanvaller bleek net even te handig om dat toe te laten en de bal verdween in de verste hoek voor de 1-0. In het resterende ruime half uur kwamen nog weer de nodige wissels waaronder de van blessures terugkerende jongelingen zoals Adil Lechkar en Niels de Vries en dat leidde toch tot een aantal aanvallen met wat meer gevaar, een goede pegel van Younes Ouaali ging bijvoorbeeld maar centimeters naast de kruising in het zijnet. ARC leek niet in staat de kansen, die ze in deze periode kregen, om te zetten in een treffer, tot in de voorlaatste minuut een schot van buiten de zestien in de verste hoek verdween waarmee de eindstand van deze oefenwedstrijd op 2-0 werd bepaald.

Zaterdag weer een thuiswedstrijd, ditmaal komt Olympia Haarlem op bezoek, kijken wat deze laatste oefenpot voor het begin van de bekerontmoetingen ons weer wijzer gaat maken.