Voortvarende start van Argon JO14-1

31 augustus, 2020

Ik weet niet hoe groot de verslagen mogen worden voordat ze niet meer op de website van Argon passen, maar wat heb ik toch veel te vertellen over de eerste officiële wedstrijd van het seizoen.

Thuis tegen Huizen O14-1 ging het voor het eerst om het echie. Allereerst maar met het mooiste nieuws beginnen: we waren volledig compleet! Alle 16 spelers zijn klaar voor een mooi nieuw seizoen. Joey is de enige die nog niet helemaal 100% fit is, hij kampt nog met wat schouderperikelen. Hij startte daarom samen met Maxime, Mees, Rayan en Rowan op de bank naast trainer Raoul. Het eerste gevaar kwam van onze kant. Jesper en Jayden combineerden op links en brachten Cas in stelling. Aan de rechterkant waren het Koen en Jay die elkaar goed aanvoelden. Achterin moesten zowel Floris als Jayden koppend een corner weggeven en moest Marijn in actie komen. Na een minuut of tien werden wij steeds sterker. Jay schoot maar net over en als Jermaine niet randje buitenspel had gestaan stond hij 1 op 1 voor de keeper. Na een goede actie van Jesper kregen wij een corner die hijzelf nam. Ik kon niet helemaal goed zien of Duncan de bal nou met zijn hoofd, schouder of rug raakte, maar feit is dat door hem de 1-0 op het scorebord kwam. En nog geen tien minuten later was het al 4-0. De 2-0 was na een prachtige aanval. Sebas kreeg de bal via Jay bij Duncan die prima voorgaf en Jermaine zo makkelijk kon scoren. Een interceptie van Cas was al mooi, zijn assist nog mooier: Sebas kon de bal het doel in lobben. En Cas zelf verzorgde op eigen kracht de 4-0. En dan moet je nog bedenken dat in die tien minuten Floris nog maar net over schoot, Sebas onderkant lat raakte en Marijn met een van achteruit wegewerkte bal nog bijna een assist aan Jesper schonk. Ondanks dat we nog niet heel lang in training zijn werd er naar hartenlust gecombineerd. Dat het in de laatste fase voor rust iets slordiger werd mag geen naam hebben.

Direct na rust gingen we door met goed voetbal. Sebas had het gogme om niet op Jermaine, die buitenspel stond, te passen. Maar gaf daarom diep op Jesper. Die noteerde zijn 2e assist want Jermaine stond nu niet meer buitenspel en maakte de 5-0. De volgende goal kwam net niet op naam van Koen. Na een slimme overstap van Duncan schoot Koen venijnig richting bovenhoek, maar kon de keeper nog redden. Maar de 6-0 kwam er evengoed. Jesper passte op Sebas en die “chipte” de bal over de keeper. Achter hadden we het goed voor elkaar. Maxime en Mees ruimden op en kregen de bal bij Rayan op het middenveld. Met een splijtende pass bediende hij Sebas die voorgaf op Jermaine, maar dit keer op de keeper stuitte. Joey kwam in de laatste fase binnen de lijnen en was direct gevaarlijk met een schot voorlangs. De 7-0 werd gemaakt door Sebas die na een prima één-twee tussen Cas en Milan kon scoren. De jongens bleven doorgaan en wilden voor de dubbele cijfers gaan. Maxime gaf voor op Joey en zijn schot kwam op de paal. Maar Jermaine was alert om de rebound binnen te schieten voor de 8-0. Na weer een mooie combinatie schoot Rowan maar net naast. De 9-0 was een schoolvoorbeeld hoe de jongens elkaar de bal gunnen. Jermaine en Sebas mochten samen alleen op de keeper af. Jermaine had kunnen scoren, maar gaf keurig de bal breed op Sebas die simpel zijn 4e van de dag maakte. Ook Jermaine maakte er vier, dit keer als een kopie van de 8-0. Joey, die dus al twee keer de paal had geraakt, kon na voorwerk van Sebas met een strakke schuiver scoren en verzorgde daarmee het slotakkoord. De scheids vond het wel goed zo en floot af na een klinkende 11-0 overwinning.

We hebben prachtige aanvallen en goals gezien, een genot om naar te kijken. Een mooie start van het seizoen boys!