Goed vervolg beker voor JO14-1

07 september, 2020

Het leek dit weekend wel een interland, we moesten namelijk dik 80 km rijden om in Rhenen aan te komen. We speelden een belangrijke bekerwedstrijd bij Candia ’66. Een belangrijke, omdat we beiden de eerste bekerpot hadden gewonnen en de winnaar van vandaag dus ook wel geplaatst zal zijn voor de volgende ronde. Dat moest helaas wel zonder Jayden gebeuren die in de trainingsweek geblesseerd was geraakt.

En een halve minuut na het eerste fluitsignaal was het ook voor Jesper klaar. Hij blokte een bal en het schoot daarbij in zijn knie. Het begin was wat aftastend. Koen en Mees moesten al snel achterin ingrijpen. Aan de overzijde deden Duncan en Jermaine een dubbele panna bij hun tegenstanders. Het eerste echte gevaar kwam van Sebas, na een splijtende pass van Mees, maar alleen voor de keeper schoot hij voorlangs. Het volgende gevaar was van Cas, die met een omhaal bijna scoorde. De keeper redde ternauwernood en we kregen een corner. Deze kwam ver in de zestien voor de voeten van Sebas die na een kwartier de voorsprong op het bord zette. Daarna was het Maxime die op karakter drie man passeerde. En Rayan schoot met zijn “mindere” been vol op de paal. Na haken van Sebas nam hij zelf een vrije trap op randje zestien. De keeper kon wel tegenhouden, maar niet klemmen. En Cas was er als eerste bij om de bal tegen de touwen te werken, 0-2 dus. Sebas had nog een mooi schot op de paal en Jermaine kon de rebound alleen nog maar over werken. Het was rust en de tussenstand gaf de verhoudingen op het veld goed weer.

Milan en Jay kwamen erin en we moesten achterin alert blijven. Zeker toen de thuisploeg bij ons op de lat schoot en Marijn even later een goede redding moest verrichten. Bij 1-2 kan het weer spannend worden, dus beter om voor derde goal te gaan. Floris was er met zijn snelheid op tijd bij om gevaar te voorkomen en Marijn moest ook nog een keer opruimen. En net als vorige week leverde dat bijna een assist op. Sebas kon wel afdrukken, maar net niet krachtig genoeg. Even later snelde hij langs zijn tegenstander en zijn voorzet werd bij de tweede paal door Duncan binnengeschoten. Het verzet van Candia was gebroken. Ze gingen wat vervelender (lees fysieker en gemener) spelen. Helaas gingen wij mee in hun spel en werd de wedstrijd steeds minder leuk om naar te kijken. Rowan had op de rechterflank nog een mooie actie in huis, Cas schoot vol op de lat, Joey zijn schot werd op het nippertje gekraakt en uiteindelijk werd ook de 0-4 eindstand gemaakt. Na een prima 1-2-tje met Jay kon Sebas nog een keer scoren.

De scheids liet het irritante spel steeds meer gaan en het was misschien wel wachten op een echt vervelende overtreding/blessure maar gelukkig werd het eindsignaal zonder verdere kleerscheuren gehaald. Als wij het in de laatste fase wat slimmer hadden gespeeld hadden we misschien wel in de buurt van de uitslag van vorige week (11-0 winst, red.) kunnen komen. Maar goed na 2 duels en 6 punten (15 voor, 0 tegen) kunnen we ons opmaken voor een vervolg in het bekertoernooi. Vorig seizoen kwamen daar heel ver mee, dus laat dat een mooi doel voor dit seizoen zijn!