Argon JO14-1 glorieus door in de beker

12 september, 2020

De laatste wedstrijd in de bekerpoule moest een formaliteit worden. Twee dikke overwinningen van ons en een tegenstander (Focus ’07) die juist 2x verloren had. Vooraf werd er bij de jongens onderling al gesproken over hoe groot de uitslag zou gaan worden. Dat is meestal een gevaar omdat je de tegenstander dan gaat onderschatten. Maar vandaag niet. Na een 5-0 ruststand werd het uiteindelijk een dikke 12-0 overwinning. Jayden die nog geblesseerd is en Mees die een weekendje weg was waren er niet bij.

Vanaf de aftrap van de gasten moest Milan meteen een bal wegkoppen, maar daarna waren we alleen maar op de helft van Focus. Na kansjes voor Jermaine en Jesper was het Rayan die van ver een verrassend goed schot in het hoekkie plaatste: 1-0. Een paar tellen later was de stand al verdubbeld, Duncan pakte de bal goed af en gunde Cas het doelpunt. Na een goede actie van diezelfde Cas kwam Jay in schietpositie, maar helaas belande zijn bal op de paal. Milan kopte een corner maar net naast en een goal van Jermaine, na een prachtige aanval, werd terecht afgekeurd wegens buitenspel. Een minuut of tien voor rust bleef Jermaine rustig in de zestien, gaf de bal aan Cas die er met links 3-0 van maakte. En die volmaakte zijn hattrick na goed opstomen van Floris, die Duncan de bal gaf voor de assist op Cas. Vlak voor rust maakte de bedrijvige Jermaine de 5-0. Zijn aanname was fantastisch, het afwerken koelbloedig.

Na de rust ging de boys vrolijk door met aanvallen. Via Koen en Cas schoot Jay over en Rayan deed dat na een klutsbal ook. De volgende goal kwam op naam van Sebas die een vrije trap hoog in het doel schoot. En nadat Maxime ingevallen was gaf hij meteen een mooie diepe bal op Rayan die er 7-0 van kon maken. Sebas schoot na een slalom onderkant lat, maar Cas pikte de bal handig op en maakte zijn vierde van de dag. Wel een klein baalmoment tussendoor, want Maxime moest er met een blessure vanaf en hopelijk is dat niet al te ernstig. Joey werd de diepte in gestuurd en zijn strakke, lage voorzet werd door Sebas rustig binnengeschoten voor de 9-0. En net als in de eerste wedstrijd kwamen de dubbele cijfers op het bord. Cas had een paar mooie acties in huis en gaf met een sliding een assist op Joey. Maar de boys waren er nog niet klaar mee. Na een mooie steekbal van Jesper scoorde Duncan 0-11, schoot Rayan nog maar eens op de paal en verzorgde Rowan het slotakkoord door er 12-0 van te maken.

Omdat ik eigenlijk al wel wist dat Marijn zich vandaag niet kon onderscheiden ben ik gaan opletten hoeveel balcontacten hij dit duel kreeg: 6 terugspeelballen, 2 doeltrappen en 2 reddingen op schotjes van afstand…….. Ik weet dat hij goed kan keepen en hopelijk krijgt hij het in de competitie drukker dan in de beker. Want als de tegenstand dan net zo zwak is kunnen we alvast champagne en blauwe fakkels gaan bestellen. En een feestje is zeker leuk, maar ik hoop er zelf ook op dat de wedstrijden ook meer echt wedstrijden zijn. Nu gaan we met 9 uit 3, 27 voor en 0 tegen (en 9x het houtwerk geraakt) lachend door naar de volgende bekerronde!

Kom maar op met die loting!