Argon via gelijkspel door in het bekertoernooi

12 september, 2020

De derde poulewedstrijd moest Argon aantreden bij Kampong in Utrecht. Het werd een wedstrijd waarbij beide ploegen meer dan genoeg kansen kregen om te scoren, maar enige pech en voornamelijk goed keeperswerk zorgde er voor, dat beide ploegen slechts één maal tot scoren kwamen.

Die ene treffer van de thuisploeg viel al na enkele minuten spelen, na een voorzet van de rechtervleugel werd doelman Jordy Stam verrast door de stuitende bal en via zijn bovenbeen ketste de bal precies voor de voeten van Eijkemans, die dit presentje graag uitpakte, 1-0. Nog eer er 10 minuten gespeeld was, kreeg Argon de mogelijkheid op de gelijkmaker, toen Dylan Bergkamp na een hoekschop langs diverse verdedigers soleerde, zijn inzet liet doelman Peeters kansloos maar via de binnenkant van de paal stuitte het leer weer het veld in. De gelijkmaker kwam er wel, halverwege de eerste helft, maar daar leek toch enig geluk bij te komen. Na een crosspass kwam Sven Beek aan de rechterkant van het strafschopgebied in balbezit en de inzet die volgde (was het een doelpoging, was het een voorzet?) verdween met een fraaie boog onhoudbaar over de toch bepaald niet klein uitgevallen Peeters precies in de verste bovenhoek, 1-1.
In het laatste kwartier voor de rust waren de grote kansen voor Argon, maar tot drie keer toe slaagde Dylan Bergkamp er niet in deze om te zetten in een treffer. Eerst schoot hij na balverovering door Younes Ouaali van buiten het strafschopgebied net naast, bij een volgende uitbraak na een splijtende dieptepass kwam hij alleen voor de doelman, die het schot met zijn lichaam blokte en kans drie kwam na weer een snelle uitbraak na een hoekschop van de gastheren, ditmaal slaagde doelman Peeters er in de bepaald niet slechte inzet met zijn vuist te keren.

Na rust viel er voor de doelen wat minder te genieten, Argon slaagde er verdedigend net als voor rust in om het meeste gevaar te elimineren eer de aanvallers van Kampong in scoringspositie konden komen, aanvallend kwamen er echter beduidend minder mogelijkheden als in deel een. Toch bleef de wedstrijd zeker het aanzien waard en als het even iets minder dreigde te worden, zorgde scheidsrechter Luinge met zijn opvallende optreden er wel voor, dat het publiek toch iets had om over te praten. De grootste kans in de tweede helft viel tien minuten voor tijd te noteren toen de Mijdrechtse defensie werd verrast door een steekbal door het midden, maar de inzet van Lentjes werd fraai gepareerd door de razendsnel reagerende Jordy Stam. Na nog twee geblokte schoten van de invallers Niels de Vries en Bas Boelhouwer namens Argon kwam de wedstrijd ten einde.

Aangezien CSW bij KDO tegen een 1-0 nederlaag aanliep, waren zowel Kampong als Argon verzekerd van een plek in de volgende ronde, zodat er volop tevreden gezichten te zien waren in Utrecht. Zaterdag begint het echte werk, Argon start de competitie met de verste uitwedstrijd van het seizoen, BOL in Broek op Langedijk is gastheer bij deze seizoensopening.