Argon JO14-1 begint goed aan het echte werk

20 september, 2020

Na de overtuigende bekerserie was het vandaag weer echt om de punten. En die drie punten moesten we zaterdagmiddag ophalen in Amsterdam bij SDZ (Samenspel Doet Zegevieren). Helaas waren we verre van compleet, want om diverse redenen waren Duncan, Jay, Maxime en Rayan er niet bij. Maar gelukkig konden “oude” bekenden Bjarne en Philip aansluiten. Zij zaten samen met Koen, die midweeks ziek was geweest, op de bank. En omdat trainer Raoul zelf moest spelen hadden we gelukkig invalcoach Lars erbij.

Na een wat voorzichtig begin werden wij als eerste gevaarlijk (schotje Joey), en werden onze kansen gevaarlijker en gevaarlijker. Jayden was na blessureleed terug en liet zich goed zien door een paar keer goed voor zijn man te komen en daarna Jesper of Sebas aan het werk te zetten. Dat leverde een corner op die door Jesper er bijna in enen in werd geschoten. Via keeper en paal ging de bal terug het veld in. En niet veel later een enorme scrimmage voor hun goal, waarbij de bal er maar niet in wilde. Aan onze kant waren Milan en Floris in eerste instantie wat gemakzuchtig en dat leverde een enorme kans voor SDZ op. Gelukkig eindigde de bal op de lat en niet in het doel. We waren meteen weer wat scherper en kregen best veel kansen, maar het afwerken was nog niet “je van het”. Na een mooie steekbal van Sebas schoot Jesper op de keeper en een schot van Jayden was van net te ver om echt gevaarlijk te worden. Vlak voor rust kregen we een vrije trap na een overtreding op Mees. Jesper ging achter de bal staan en schoot al zijn frustraties van de gemiste kansen van zich af door de bal knalhard onderkant lat binnen te rammen. Met die 0-1 voorsprong gingen we de rust in.

Bjarne en Philip losten Joey en Mees af. Philip pakte op het middenveld een bal af en gaf een pass op Sebas, zijn schot werd door de keeper gepakt. Rowan deed hetzelfde als Philip, maar kwam niet goed uit om zelf uit te halen. Marijn was alert door een lastige bal klemvast te pakken. Toen besloot Floris maar even op te stomen. Hij begon op eigen helft, kwam in de vijandelijke zestien en rondde na al die inspanningen heel beheerst af. Kort erna schoot Milan over en scoorde Jesper 0-3. Na mooi spel van Rowan en Cas schoot hij met links in het dak van het doel. Dit was al na tien minuten na rust en de punten waren nu wel in de tas. Koen verving Rowan en die had een paar goede acties op snelheid op rechts in huis. Zelfs zo snel dat er voor zijn voorzet nog te weinig aansluiting in de zestien was. Sebas bracht de bal bij Jesper op links en zijn prachtige voorzet werd bij de tweede paal nog prachtiger binnengekopt door Jermaine. Hij mag dan niet al te groot zijn, maar knikte knap binnenkant paal raak. In de laatste paar minuten liepen we nog verder uit. Cas 0-5 (rebound), Jesper 0-6 (assist Philip) en Sebas 0-7 (na mooie 1-2 tussen Jermaine en Cas).

Een prima start van de competitie dus, hopelijk kunnen we volgende week weer drie punten bijschrijven boys!.

 


Terug naar het overzicht