Prima zege van Argon JO14-1

26 september, 2020

Na de eerste serie van makkelijke potjes eindelijk weer eens een potje op het scherpst van de snede. Met een dun bezet bankie overigens. Jayden zou eigenlijk wel starten maar in de warming-up bleek hij toch niet te kunnen spelen. Hij nam naast Rayan en Duncan plaats. Floris en Maxime konden sowieso al niet meedoen. We speelden thuis tegen het Haarlemse Alliance ’22, die net als ons ook het eerste competitieduel ruim gewonnen hadden. Het werd een duel met twee aan elkaar gewaagde ploegen.

De gasten stichtten het eerste gevaar met een kopbal naast ons doel. Aan de overkant had Jesper een prima cross-pass op Jermaine, maar zijn aanname was net niet lekker genoeg om recht op de goal af te gaan. Mees en Koen hadden lastige tegenstanders, maar waren achterin bloedscherp in de duels. Voorin schoot Jesper goed in, maar kon de keeper een doelpunt voorkomen door er een corner van te maken. Daaruit werd het gevaarlijk, maar opnieuw redde hun keeper. Een prachtige aanval via onze linkerflank kwam via Koen en Jay bij Rowan op rechtsvoor. Zijn voorzet was net te ver voorbij de 2e paal waardoor Jesper er net niet bij kon. Aan de overkant kregen we een (terechte) pingel tegen. Milan was een fractie te laat met zijn tackle. Het werd de eerste tegengoal van het seizoen, Marijn was kansloos op de goed ingeschoten bal. Dit was een minuut of tien voor rust, maar in de opvolgende aanval werd het vrijwel direct gelijk. Jesper gaf voor op Sebas, die slalomde de zestien in, Joey leek al te scoren, maar Jermaine was er als de kippen bij om het laatste zetje te geven: 1-1 dus. In de laatste fase voor rust was de uitploeg het gevaarlijkst, Marijn moest met een katachtige reflex redding brengen, maar de rust werd dus met een gelijkspel behaald. 

Na de rust schakelden onze boys een tandje bij en waren we de meeste tijd in de aanval. Joey en Sebas hadden een paar aardige pogingen. Na een kwartier de eerste wissels. Joey en Jay werden vervangen door Rayan en Duncan. Die laatste was meteen alert, pakte een bal af op het middenveld en met een prachtige steekbal zette hij Cas vrij voor de keeper. Die bleef 1 op 1 heel beheerst en scoorde met zijn linkerbeen de 2-1. Niet veel later scoorde Cas bijna weer, want na een voorzet van Rowan kopte hij met een boogbal het leer op de lat. Alliance ’22 kwam sterk opzetten en het duel werd met de minuut spannender. En ook grimmiger. Rowan die misschien al eerder geel had kunnen krijgen, kreeg die kaart alsnog voor een wat lichter vergrijp. De druk werd groter, we hadden soms moeite de bal in de ploeg te houden, maar vlak voor de tijd viel dan toch de beslissing. Cas werd met een judo-worp gevloerd en de scheidsrechter kon niet anders dan ons ook een strafschop geven. Sebas stond er klaar voor en schoot de bal zeer overtuigend in de bovenhoek. Marijn pakte nog een bal klemvast en Duncan scoorde bijna nog bij de 2e paal, maar bij 3-1 bleef het en de drie punten waren binnen.

Een mooie en zwaarbevochten overwinning tegen een goede tegenstander. Lekker boys!

 


Terug naar het overzicht