Drie op een rij voor Argon JO14-1

04 oktober, 2020

Deze razende reporter kon het begin van de wedstrijd niet meemaken, maar met hulp van twee reporters in opleiding (hartelijk bedankt heren!) kunnen we toch weer een mooi verhaal noteren.

Met een ongeslagen status mochten onze mannen van JO14-1 het in Hoofddorp op bezoek bij de plaatselijke SV proberen om hopelijk nogmaals de drie punten mee naar huis te nemen. Hoofddorp staat in de middenmoot met 3 punten uit 2 wedstrijden en Argon, zoals vermeld, is nog ongeslagen. Maar met zo weinig wedstrijden is er nog niets te zeggen over een duidelijk klassenverschil. Het team was compleet, wel met een aantal net herstellende spelers, maar zodoende hadden wij vijf wissels op de bank. Joey, Maxime, Floris, Jay en Jayden begonnen naast trainer Raoul op de bank.

Zowel Hoofddorp als Argon begon wat nerveus en ook onzorgvuldig aan de wedstrijd. Over en weer viel het op dat de ballen regelmatig in de tegenstander zijn voeten belandden. Bij Argon onder andere doordat het middenveld te weinig in het spel werd betrokken. De gedrevenheid en de juiste mindsetting moest nog een beetje worden “aangezet”. De eerste kansjes waren wel voor Argon, zoals een steekbal op Jermaine die net te hard ging over het natte kunstgrasveld. Aan de andere kant moest Marijn flink uitstrekken om de bal over de lat te tikken, die had er zomaar in kunnen vallen als Marijn een kopje kleiner was. Echt een mooie redding trouwens! Sebas ontving op het middenveld de bal van Milan en kon met een slalom Jermaine in stelling brengen waarbij de bal helaas net weer te scherp werd gespeeld en zo een makkelijke prooi voor de keeper werd. Linksback Koen had een geduchte, snelle tegenstander bij hem en moest alles uit de kast halen om hem bij te benen. Met name de eerste helft kwam hier genoeg gevaar vandaan. Na 15 minuten spelen werd Cas vanuit het niets vrij gespeeld en stond hij zomaar 1 op 1 voor de keeper. Cas probeerde hem op snelheid rechts voorbij te steken, maar met een reflex voorkwam de keeper dat de score werd geopend. Die score werd alsnog geopend, maar dan wel aan de verkeerde kant. Een spelers van de thuisploeg kwam vrij voor Marijn, en ondanks dat hij er met zijn hand nog bijzat werd de 1-0 gescoord. Onze boys werden nu wat scherper en daarmee ook dreigender. Jesper trapte een vrije trap op de paal en na een goede voorzet van Duncan was de omhaal van Jermaine niet krachtig genoeg. Maar de 1-1 die er aan zat te komen kwam er ook. Wel wat gelukkig moeten we eerlijk bekennen. De steekbal van Sebas was goed, maar de keeper leek de bal zo te kunnen pakken. Maar op de een of andere manier liet hij hem los en Cas was er als de kippen bij om de gelijkmaker te maken. Dit was een paar minuten voor rust en met die 1-1 gingen we de rust in.

Trainer Raoul zette de boel weer even op scherp, want ook hij was er van overtuigd dat als we ons normale spel haalden die drie punten naar Mijdrecht mee gingen. De 3J’s kwamen er in. Jay, Jayden en Joey vervingen Duncan, Rayan en Rowan. En eigenlijk waren we de hele tweede helft de bovenliggende partij. Mees zette Joey met een mooie diep bal aan het werk. En na een prachtige steekbal van Milan kwam Jesper vrij voor de keeper, maar stond hij helaas een paar centimeters buitenspel. Maar de logische 1-2 kwam er. Uit een corner van Jesper viel de bal voor de voeten van Cas die de voorsprong binnen punterde. Ook Maxime en Floris kwamen nu in het veld (voor Mees en Jesper) en achterin met Koen en Jayden op back-plaatsen was er nagenoeg geen actie voor Marijn meer nodig. De 1-3 zat er veel meer aan te komen dan de 2-2 en halverwege het tweede bedrijf kwam die er. Een vrije trap van een meter of 20 werd door Sebas hard langs de muur én buiten bereik van de keeper tegen de touwen geknald. Vlak voor het einde was er de “finishing touch” na een van de mooiste aanvallen van de dag. Cas gaf van achteruit een pass op Maxime op het middenveld en zijn dieptebal op Sebas van zeer hoog niveau. Sebas kwam alleen voor de keeper en daar weet hij wel raad mee. Hij scoorde overtuigend de 1-4.

Een rommelig eerste bedrijf, maar in tweede helft met goed spel orde op zaken gesteld. Ik ben benieuwd hoe lang we de 100% score vast kunnen houden, maar deze 9 punten pakken ze ons in ieder geval niet meer af!