De trein van JO14-1 dendert door

10 oktober, 2020

Vandaag thuis tegen de nummer laatst, Volewijckers uit Amsterdam. En vanaf de aftrap was het al wel duidelijk dat wij de drie punten gingen halen. Want ondanks dat zij als gasten met de aftrap het eerste balcontact hadden lag het leer al na tien seconden bijna bij hun in het netje. Het schot van Joey was krachtig, maar de keeper kon er nog een corner van maken. En daaruit was het nu Sebas die op de keeper stuitte. Aan onze kant was keeper Marijn “mister cool”. Hij kapte in alle rust de aanstormende spits uit en gaf daarna nog bijna een assist, want Duncan kreeg een behoorlijke kans na de verre trap van Marijn.

Na een minuut of zes scoorden we onze eerste goal. Het voorwerk was van Cas, en Sebas kon simpel afronden. En na tien minuten werd de marge verdubbeld. Mees speelde prachtig diep en Joey kon eenvoudig scoren. Daarna hadden Jay en Rayan met aardige schoten de score verder op kunnen voeren. Op rechts viel het op dat Rowan een paar keer goed voor zijn man kwam en de voorhoede een paar keer goed in stelling bracht. Na ruim een kwart wedstrijd was daar dan het eerste gevaar van de Amsterdammers. En het werd meteen flink gevaarlijk want via een Argon been spatte de bal op de lat uiteen. Maar in de laatste fase voor rust waren wij weer de bovenliggende partij met opnieuw twee goals tot gevolg. Allebei door Sebas gescoord. Eerst na een snel en slim genomen vrije trap van Rayan en de ander was een rebound na een schot van Cas. Ondanks een aantal slordigheden in ons spel gingen we met een meer dan verdiende 4-0 voorsprong de rust in.

Al snel in de 2e helft verdienden we misschien wel een penalty, want Cas werd toch duidelijk gehaakt in de zestien. Maar de goal viel aan de overkant. Eerst was de reflex van Marijn nog prachtig, maar bij de rebound kreeg hij geen hulp van zijn verdediging. Daarna werd Joey vrij voor de keeper gezet, maar miste hij een opgelegde kans. Later kreeg Floris een gele kaart waar rood op zijn plaats was geweest. Want zo reageren hoort niet op een voetbalveld thuis! Jesper zijn vrije trap werd klemvast gepakt door de keeper, maar later was hij met een voorassist alsnog belangrijk. Cas scoorde namelijk al bijna, en Joey was er sneller bij dan een verdediger om het laatste zetje te geven voor de 5-1. Het duel was nu wel gespeeld en in de eindfase liepen we nog flink uit naar 8-1. Milan liet nog even zien dat hij de koning van de sliding is en gaf de bal daarna aan Jesper. Na zijn goede actie en een ook een prima bal van Cas scoorde Maxime ons zesde doelpunt. De 7-1 was van Cas na goed aanvalsspel over rechts van Koen en Maxime. En het slotakkoord was voor Jermaine die na een diepe bal van Sebas de eindstand op 8-1 bepaalde. Maxime schoot nog op de paal en Jayden maar net over.

Met iets zuiverder spel hadden we dubbele cijfers met gemak kunnen halen. Maar na zo een dikke winstpartij hoor je mij verder niet klagen. Gefeliciteerd boys!