Dubbele domper op dinsdagavond

14 oktober, 2020

Op de avond dat de regering bekend maakte dat de stekker voorlopig uit de amateursport gaat liep Argon ook tegen de eerste nederlaag van het seizoen op. Al voor de wedstrijd was er de eerste tegenslag, toen Raoul van Wijk toch teveel last bleek te hebben om zijn inmiddels vertrouwde plek in de defensie in te nemen en al snel in de wedstrijd kwam tegenvaller twee, toen Bas Boelhouwer vroeg in de eerste helft na een botsing ook niet meer verder kon.

Met ook nog enkele mutaties in aanvallend opzicht was het duidelijk zoeken voor het team van Ludo Pistorius, dat er toch in slaagde voor het eerste gevaar te zorgen. Na vijf minuten spelen brak Younes Ouaali over links door, maar helaas slaagde Ian Refos er in goede positie niet in de bal goed op de schoen te nemen. Dat deed hij na 12 minuten spelen wel, maar toen had hij de pech dat de bal van de binnenkant van de paal weer in het veld terug kaatste. Halverwege de eerste helft nam de thuisploeg uit twee identieke situaties het heft in handen. Bij een voorzet uit een vrije trap van de rechterkant wist de opgekomen rechtsback Brummer raak te koppen, enkele minuten later kopieerde aanvoerder De Graaf dit uit een vrije trap vanaf de linkerkant, waardoor de thuisploeg dus op een 2-0 voorsprong kwam. Argon had duidelijk moeite om deze tegenslag te verwerken en kon tot aan het rustsignaal niet echt meer in de buurt van het doel van de thuisploeg komen.

De goede wil om er na rust meer van te maken werd na 4 minuten spelen de grond in geboord en de wedstrijd feitelijk beslist. Niet toevallig was het weer een vrije trap, ditmaal van de rechterkant indraaiend genomen, die ongelukkigerwijs door Teun Gortenmulder via zijn bovenbeen precies in de verste hoek van zijn eigen doel werd gewerkt, waardoor de thuisploeg de voorsprong op wel heel goedkope wijze uitgebreid zag worden. Met de moed der wanhoop werd getracht de stand een beter aanzien te geven, maar de aanvallers bleken deze avond niet in staat de bal vast te houden, waardoor het zelden tot een gevaarlijke aanval kwam. In de laatste twintig minuten werd met het inbrengen van de jeugdigen Sven Beek en Niels de Vries getracht hier verandering in te brengen, maar verder dan een inzet van Niels de Vries, die de bal langs de doelman wist te werken maar het leer door een verdediger voor de doellijn zag worden weggewerkt kwam men niet.

De winst van Forum Sport was dan ook zonder meer verdiend te noemen, als beloning mochten ze de eerste plek op de ranglijst overnemen. Die plek zullen ze in ieder geval de komende weken vast weten te houden, we zullen met z’n allen af moeten wachten wanneer de bal in competitieverband weer zal mogen rollen.