Winst voor JO14-1 bij start van Regiocup

06 juni, 2021

EIN-DE-LIJK! De boys mochten weer een officiële wedstrijd spelen. Op 10 oktober 2020 speelden we onze laatste wedstrijd. Die wonnen we, zoals we al onze duels (3x beker, 4x competitie) hadden gewonnen. En nog ruim ook. Zouden we de lijn moeiteloos doortrekken?

Ik ging er dus weer eens goed voor zitten. Althans dat hoopte ik want er stond een KNVB-scheids op papier om het thuisduel tegen Legmeervogels in de Regio Cup te fluiten. Die kwam dus niet opdagen, zodat ik maar al mijn lucht in het fluitje ging blazen. Daarom een verkort verslag.

Jesper was er in de warming up nog bij, maar moest toch geblesseerd afhaken. En Koen was een weekend weg, dus hadden we drie man (Jay, Maxime en de jarige Mees) op de bank. We waren lange tijd de iets betere ploeg zonder echt gevaarlijk te worden. Dat veranderde na een minuut of 20 toen Joey een perfecte assist gaf op Cas. Die kwam zo alleen voor de keeper en rondde beheerst af. Vlak voor rust verdubbelden we de marge. Sebas schoot een strafschop onberispelijk binnen.

Na de rust was het spelbeeld hetzelfde. De gasten kwamen wel iets vaker bij onze goal, maar Marijn had steeds een antwoord paraat. Floris knalde nog een bal op de paal en vlak voor tijd maakten wij er nog 3-0 van. Na een slechte inspeelpass van hun keeper werd de bal door Jermaine opgepikt en die schoot hem hard en hoog in het dak van het doel binnen. Een prima herstart van de mannen dus!