Ook tweede oefenwedstrijd levert ruime winst op

14 augustus, 2021

De wedstrijd tegen oude bekende Veensche Boys, uitkomend in de 2e klasse, gaf dezelfde winstcijfers als de doordeweekse winst, ook ditmaal werd vier maal doel getroffen en hield de verdediging de nul.

Al vroeg in de in hoog tempo geopende partij raakte Bas Boelhouwer de lat na een goed uitgespeelde aanval, terwijl enkele andere mogelijkheden niet in echt doelgevaar omgezet konden worden. Het duurde ruim een half uur eer het betere veldspel in een voorsprong werd omgezet, uit een voorzet van Ian Refos wist Max Oliemans de bal hard langs de doelman te plaatsen voor de 1-0.

Kort na rust wist Giliano Eijken goed te anticiperen op een dieptepass van Jordy Zwaneveld, mede omdat de doelman aarzelde met uitkomen waarna de sluitpost kansloos was op de schuiver naar de verste hoek, 2-0. Halverwege de tweede helft, waarin uiteraard weer ruimschoots gebruik werd gemaakt van de wisselmomenten, wist Max Oliemans zijn dagtotaal te verhogen tot drie: na 23 minuten scoorde hij op aangeven van Guy-Robert Hamenyimana en vijf minuten later was de spits succesvol op een steekpass van Marwin Samseer.

De gasten kwamen in deel twee wat vaker in de buurt van het doel van Jordy Stam, raakten bij een mogelijkheid via de reddende voet van de keeper de rechterpaal, maar een treffer werd ook in deze wedstrijd niet geïncasseerd.

Dinsdag een stevige dobber, dan wacht een bezoek aan Sportlust ’46 en om schadevrij te blijven bij deze 3e Divisie ploeg zal wel heel bijzonder genoemd mogen worden.