Ook winst in derde oefenwedstrijd

21 augustus, 2021

Een flitsende start in de oefenwedstrijd bij tweede klasser FC Aalsmeer had eigenlijk voor een 0-3 tussenstand na tien minuten spelen moeten zorgen, maar in het boekje van de scheidsrechter stond slechts één treffer genoteerd. Giliano Eijken zorgde in minuut 4 na een goede combinatie met Max Oliemans voor de 0-1. Even later had dezelfde Max eigenlijk doel moeten treffen uit een voorzet van Marwin Samseer (hij schoot van dichtbij hard over de lat) terwijl Marwin een open kans te hard in wilde schieten en de bal via diezelfde lat terug het veld in zag kaatsen.

Na deze fase werd het spel wat rommeliger en kon de gastploeg wat meer in de wedstrijd komen, zonder echter tot gevaar te komen. Kort voor rust kwam de verdubbeling van de voorsprong toen Max Oliemans de bal uit een hoekschop weer voor het doel langs kopte, waar de opgekomen Yannick van Doorn de bal over de lijn wist te werken.

Meteen na rust profiteerde Marwin Samseer van een behoorlijke mispeer van de Aalsmeerse doelman en kon hij de bal in het verlaten doel schuiven voor de 0-3. Na een uurtje spelen zette een goede pass van Max Oliemans Giliano Eijken alleen voor de doelman, die fraai werd omspeeld voor de 0-4. De eerste tegentreffer van het seizoen viel halverwege de tweede helft toen een voorzet van de linkervleugel niet goed kon worden verwerkt door de verdediging en de doelman, de poging om de bal te onderscheppen mislukte en de bal kon eenvoudig over de lijn worden gelopen, 1-4.

Tot verdere treffers leidde het spel niet meer, dinsdagavond de volgende testwedstrijd als eerste klasser FC Breukelen op bezoek komt aan de Hoofdweg.