Oefenperiode eindigt met gelijkspel

28 augustus, 2021

De laatste wedstrijd in de maand augustus bracht ons eerste naar De Zuidvogels, net als ons vlaggenschip uitkomend in de 1e klasse.

Dat gelijke niveau bleek ook uit het spel in de eerste helft, beide ploegen hielden elkaar behoorlijk in evenwicht met als gevolg dat de doelmannen zeker niet overwerkt raakten. Meest opvallende feit was de botsing tussen twee hoofden waardoor aan onze kant Max Oliemans vroegtijdig richting de kleedkamer ging.

Na rust een wat ander beeld, Argon kwam zoals dat zo mooi heet beter uit de kleedkamer en in het eerste kwartier waren er enkele fraaie mogelijkheden te zien: Adil Lechkar zag zijn inzet maar net voor de tweede paal langs gaan, Ian Refos kwam een teenlengte tekort op een voorzet van Bart van der Voort, maar Giliano Eijken schatte een pass van diezelfde Bart heel goed in en met een subtiel tikje verdween de bal langs de doelman in het net voor de 0-1 voorsprong. Passend in het beeld van de wedstrijd, dat daarna echter langzaam maar zeker toch wat draaide. De thuisclub kwam wat beter in het spel en nadat ze eerst al een keer de paal raakten bij een afstandsschot was het 8 minuten voor tijd wel raak voor ze toen een voorzet vanaf de linkerkant bij de tweede paal fraai werd binnen gekopt, 1-1.

Gezien de hele wedstrijd een resultaat, waar iedereen mee kon leven en nu op naar de bekercompetitie, die volgende week eerst FC Aalsmeer naar ons complex brengt. Een mooie gelegenheid om eens kennis te maken met het team in de toch ietwat gewijzigde samenstelling, aanvang 14:30 uur.