Succesvol begin voor JO15-1

29 augustus, 2021

We zijn weer begonnen! Na twee trainingen onder de enthousiaste leiding van Raoul gingen we met 16 boys op weg naar T.O.G. in Amsterdam. En wel een beetje bijzonder, dit team bestaat volledig uit meiden.

Helaas moesten we het zonder Koen en Jesper doen, die op de blessurebank zaten. Naast hun zaten Emirhan, Jay en Philip. Toen we aan kwamen lopen waren de meiden al aan de warming-up bezig. Het zag er professioneel uit en de jongens leken best wel onder de indruk van het hele gebeuren. Maar de hormonen waren vanaf het eerste fluitsignaal onder controle want we waren direct de bovenliggende partij. Na voorbereidend werk van Rowan en Maxime kon Cas met links binnentikken. Niet veel later bracht Jayden Floris in stelling. Zijn puntgave voorzet werd knap gecontroleerd door Joey die van daaruit de 0-2 kon scoren. Toen waren er nog maar slechts acht minuten gespeeld. Aan onze kant hielp Mees een handje door te kort terug te spelen, maar Senne kon redding brengen. Halverwege het eerste bedrijf kwamen we op 0-3. Sebas speelde in op Marijn die met een leep balletje de verre hoek vond. Niet veel later maakte Floris een kopie van de goal van Marijn en dat was de 0-4. In de laatste fase voor rust liepen we nog verder uit. Marijn kon simpel binnentikken na goed breed leggen van Sebas. Marijn had bijna zijn hattrick te pakken, maar schoot vol op de lat. De rebound van Emirhan ging maar net over. Ook Jayden ramde niet veel later de bal vol op de lat (het blijft een lekker geluid, hoewel ik liever goals zie!). Vlak voor het rustsignaal maakt Marijn dan toch nog zijn hattrick, en gingen we met 0-6 aan de thee.

Na de rust gingen het allemaal wat moeizamer. De meiden beten meer van zich af en wij werden wat gemakzuchtig. Milan veroorzaakte nog een vrije trap op een gevaarlijke plek. Die werd best goed geschoten, maar Senne tikte de bal volledig gestrekt uit de hoek. Het werd meer en meer een middenveld-wedstrijd. Cas en Jay schoten nog een bal over en vlak voor het einde maakte we dan toch nog een doelpunt. Een vrije trap van Sebas ging er via de keep bij de eerste paal in.

Al met al een prima wedstrijd, maar als we volgende week verder willen komen in de beker zullen we wel twee helften goed moeten zijn. Maar een goede start dus boys!