Winst in eerste bekerwedstrijd

04 september, 2021

De opening van het seizoen bracht FC Aalsmeer als eerste tegenstander in de bekercompetitie naar de Hoofdweg. In de oefenperiode werd in het bloemendorp een eenvoudige winst behaald, maar inmiddels zijn de ploegen weer enkele weken verder dus die uitslag maar even vergeten.

In de openingsfase hielden de ploegen elkaar behoorlijk in evenwicht, de doelmannen hadden in deze periode weinig reden tot zorg want de bal kwam niet op een gevaarvolle manier in hun richting. Halverwege de eerste helft begon dat beeld langzaam aan te veranderen met als eerste exponent een vrije trap van Ian Refos, vanaf 18 meter ging de bal uit zijn inzet via de lat over het doel van de in deze situatie kansloze doelman Heeren. Tegen het half uur was er een mogelijkheid voor de doorgebroken Bas Boelhouwer, maar zijn inzet belandde in het zijnet. Tien minuten voor rust kwam de openingstreffer op het bord, Giliano Eijken werd bij een actie binnen de beruchte lijnen ten val gebracht door van Gelderen, hij ging zelf achter de bal staan bij de daarop volgende strafschop en liet deze mogelijkheid niet onbenut, 1-0. Kort voor het rustsignaal was er een fraaie aanval, Mika Keizers bracht Giliano Eijken in balbezit waarna de breedtepass op Justin Schouten keurig en op tijd volgde, de doelman was kansloos op de geplaatste bal in de verre hoek, zodat met een geruststellende voorsprong de thee genuttigd kon worden.

Na rust was de eerste mogelijkheid voor Ian Refos, maar zijn volley uit een voorzet van links ging over het doel van de gasten. Nadat Mika Keizers en Giliano Eijken bij doorbraken nog op doelman Heeren waren gestuit, ging de bal na 76 minuten voor de tweede keer op de strafschopstip, ditmaal vanwege hands van verdediger Ruessink op een voorzet van Ian Refos. Deze keer ging Ian Refos achter de bal staan, het resultaat was hetzelfde als bij de eerdere strafschop en de stand was 3-0. In de slotfase viel ook nog een vierde treffer te vieren, de uitbraak en het overzicht waren van Dylan Bergkamp, het balletje breed werd door Giliano Eijken op de juiste wijze gewaardeerd, 4-0.

Een goed begin van het seizoen, de Argonauten onder de toeschouwers gingen tevreden huiswaarts met het idee dat ze mogelijk een aantal leuke zaterdagmiddagen voor de boeg hebben. Het vervolg van de beker brengt Argon volgende week zaterdag naar Weesp, waar om 17.00 uur gestreden gaat worden tegen de plaatselijke FC.


Terug naar het overzicht