Bekertoernooi begint met winst voor JO15-1

05 september, 2021

Na 2 trainingsweken en 1 oefenwedstrijd ging het vandaag weer om echie. We speelden uit bij UVV voor de beker. Sebas en Jesper konden niet meedoen en tijdens de warming-up haakte Jayden ook nog af met een blessure.

De boys openden sterk en al de drie minuten konden we de eerste goal noteren. Milan kopte in, de keeper redde, maar Rowan tikte de rebound binnen. Kort erna een gekraakt schot van Joey en een poging van Maxime ging maar net naast. Het was dus wachten op de volgende goal. Die kwam in de 10e minuut, waarbij de maker minder in de lijn van de verwachting lag. Koen doet meestal op de backpositie zijn verdedigende taak en scoort zelden. Nu stoomde hij op links zelf goed op, maakte de 1-2 met Emrihan af en schoot daarna beheerst in de verre hoek. Daarna ebde het enthousiasme weg. De tegenstand was niet groot, maar wij gingen in hun spel mee. Wij werden slordiger en slordiger, overigens zonder dat Senne op goal wat te doen kreeg. Als de tegenstander al kansen kreeg was dat omdat Floris, Koen of Philip de bal achterin verspeelden. We hadden zelf nog wel een paar kansen. Jay met een splijtende dieptepass, waarna Cas naast schoot en een schot van Milan waar de keeper redding op moest brengen.

In de rust aangegeven dat de boys fanatieker moesten spelen om het verschil in niveau ook in de score uit te drukken. Mees en Marijn kwamen erin voor Jay en Joey en de ingevallen Marijn was met een kopbal al snel gevaarlijk. En Emirhan gebuikte goed zijn snelheid, haalde de achterlijn en gaf Cas een niet te missen bal: 0-3 dus. Daarna een vlammend schot van Marijn, waarna Milan de rebound aannam en afdrukte voor de 0-4. Achterin hoefden we nergens meer voor te vrezen en in tegenstelling tot in de eerste helft hielden we nu wel goed druk op hun goal. De keeper moest een paar keer redden, maar het schot van Rowan was hem te machtig. Hij krulde de bal met links vanaf randje zestien richting de bovenhoek. De mooiste goal van de dag. En met goed doorzetten van Cas eindigde de wedstrijd met een eigen doelpunt en konden we met een 0-6 overwinning terug naar Mijdrecht. Een prima overwinning dus!