Oefenwinst voor JO15-1

09 september, 2021

To win terecht or not to win terecht: that’s the question. We oefenden afgelopen dinsdagavond bij Sportlust ’46 in Woerden. Een ploeg waar we vaker tegen gespeeld hebben en dan vaak het onderspit delven.

Nu was het vanaf het eerste fluitsignaal ook een moeilijke pot. De thuisploeg speelde goed en wij leken op de een of andere manier niet helemaal wakker. Terwijl de dag toch al 19 uur onderweg was……..De eerste (grote) kansen waren dan ook voor Sportlust. Twee ballen bij ons de paal, twee ballen net over die er eigenlijk in hadden gemoeten en een aantal prima reddingen van Senne. Het enige echte gevaar wat wij daar tegen over stelden was een pegel op de paal van Marijn.

In de rust werden de boys door trainer Raoul op scherp gezet c.q. wakker gemaakt. En al snel resulteerde dat in de gelijkmaker. Cas werd in de diepte aangespeeld en eenmaal in de zestien gaf hij de bal keurig breed zodat Floris het doelpunt kon scoren. En niet veel later werd het 1-2 en opnieuw was Floris de maker. Nu werd hij zelf diep gestuurd, passeerde de keeper en schoof de bal in het lege doel. En hoewel we daarna wel zo eens in de af en toe slordig waren, waren nu wij de bovenliggende partij. En werd de winst binnen gehaald.

Dus ja heb je dan terecht gewonnen? Op basis van de eerste helft zeker niet, maar een stukje onverzettelijkheid en elkaar (positief) blijven helpen zorgt er wél voor dat het verschil in goals klein blijft. En kan je dus een wedstrijd omdraaien en hem dus uiteindelijk dan toch wel winnen. Terecht!


Terug naar het overzicht