Matige vertoning brengt geen winst

11 september, 2021

De bekerwedstrijd bij FC Weesp verliep ronduit teleurstellend en dat was niet uitsluitend aan de 2-2 eindstand te danken. Met name de manier waarop de ploeg na een goed eerste kwartier op vele vlakken plots niet thuis gaf deed de wenkbrauwen bij de aanwezige volgers fronsen. De eindstand was wat betreft de inbreng van de in de 2e klasse uitkomende thuisploeg dan ook niet meer dan terecht.

Zoals gezegd, de openingsfase gaf het beeld wat verwacht mag worden: de hoger spelende ploeg liet de bal soepel rondgaan en er ontstonden meerdere kansen, waaruit in minuut 8 de score werd geopend door Dylan Bergkamp. Aangespeeld door Max Oliemans kon hij op de rand van het strafschopgebied vrij uithalen, doelman van Wilsum was volstrekt kansloos op zijn inzet. Maar na een kwartier glipte het spel langzaam maar zeker tussen de vingers vandaan, menig pass kwam bij een tegenstander terecht of was niet te hanteren voor een medespeler en Weesp kwam tot kansen. Dat zorgde in minuut 20 voor de gelijkmaker, een dieptepass achter de defensie zorgde op de linkervleugel voor ruimte voor Jabi, die zijn schot via de vingers van Jordi Stam net achter de paal in het net zag verdwijnen voor de 1-1. Ondanks dat het spel niet verbeterde kwam na een klein half uur toch de voorsprong weer op het bord, na een combinatie door het centrum wist Mika Keizers de bal langs de doelman te werken, protesten dat er een hand in het spel was geweest bij de voorafgaande combinatie werden door de scheidsrechter niet gehonoreerd, 1-2.

Na rust was er helaas geen sprake van zichtbare verbetering en moest Ian Refos zich binnen tien minuten vanwege een opspelende hamstring laten vervangen, Sven Beek nam zijn plaats in. De strijd bleef slordig en het was dan ook niet onterecht, dat de thuisploeg voor de tweede keer op gelijke hoogte kwam. De manier waarop was trouwens van een niveau, dat de wedstrijd verre ontsteeg: nadat uit een hoekschop de bal voor de tweede maal voor het doel werd gebracht wist Lukken met een zeer fraaie omhaal de bal langs Jordi Stam te werken, de uitvoering kwam wat waarderingscijfer betreft dicht bij een 10.
In de slotfase poogde Argon dan toch nog de winnende treffer te scoren en kreeg daar twee mogelijkheden toe. Eerst probeerde Dylan Bergkamp op een zelfde manier als bij de openingstreffer succesvol te zijn, maar deze inzet verdween over de lat, en daarna mocht hij aanleggen vanaf de stip nadat Sven Beek bij een actie binnen de zestien van zijn voeten werd beroofd. Passend in het beeld verdween de bal echter ruim over en naast de kruising, zodat met een puntendeling genoegen genomen moest worden.

Hopelijk wordt het door de groep gezien als een wake up call, volgende week in de derby bij Legmeervogels kan getoond worden dat dit inderdaad het geval is geweest.