Poulewinst na duidelijke zege op Legmeervogels

18 september, 2021

De laatste wedstrijd in de bekerpoule heeft duidelijk gemaakt, dat de ploeg de wake up call van vorige week duidelijk heeft gehoord en begrepen. Thuisploeg Legmeervogels, spelend in de 1e klas zondag, kwam op vele fronten tekort en moest uiteindelijk een overduidelijke 1-6 nederlaag slikken.

In de openingsfase werd al snel zichtbaar dat Argon de bovenliggende partij was, waarbij opviel dat al binnen het eerste kwartier twee spelers van Legmeervogels zich vanwege problemen met de hamstring moesten laten vervangen. Mogelijk dat de spelers na een langdurige onderbreking vanwege corona toch wat kwetsbaarder zijn, want ook bij Argon zijn er spelers in de selectie, die met dergelijke klachten aan de kant moesten toekijken.
Na dat kwartier begonnen de kansen voor Argon duidelijker te worden, zo ging een scherp indraaiende voorzet van Adil Lechkar maar net over de kruin van Dylan Bergkamp en vlak naast de paal over de achterlijn. Een hoekschop halverwege de eerste helft leverde de openingstreffer op, de voorzet van Giliano Eijken deed de bal op het hoofd van Bas Boelhouwer belanden, doelman Welink was kansloos op de inzet, 0-1. Al twee minuten later moest Welink weer de gang naar het net maken toen hij verslagen werd door een fraai afstandsschot van Sven Beek die vanaf ruim 20 meter de bal in de uiterste hoek deed ploffen, 0-2. En de koek was nog niet op voor de Mijdrechtse toeschouwers, want na een half uur werd een fraaie combinatie door het midden opgezet, waaruit de bal terug werd gelegd op de inlopende Giliano Eijken, die het leer met uiterste precisie in de verste hoek deed krullen, 0-3. Het overwicht leverde nog voor rust pogingen op van Sven Beek (van afstand nipt over) en Bas Boelhouwer, die na een vrije trap de bal in het strafschopgebied kon inschieten, maar de bal ging juist langs de voor hem verkeerde kant van de paal.

Mocht de thuisploeg hopen, na rust nog terug te kunnen komen in de wedstrijd, dan was die gedachte na vier minuten wel verdwenen. De prima dieptepass van Raoul van Wijk bracht Mika Keizers alleen voor de doelman, die met een schot tussen de benen gefopt werd, 0-4. Het wedstrijdbeeld bleef dus onveranderd met een aanvallend Argon en een verdedigende thuisploeg. Dat Legmeervogels in minuut 64 toch een treffer op het bord bracht, was te danken aan het feit, dat doelman Marijn van Wandelen zich liet verrassen door een scherpe voorzet van de rechtervleugel waar hij nog wel een hand tegenaan kon krijgen, maar de vallende bal kon door Burgers eenvoudig over de lijn worden gekopt, 1-4.
In het vervolg was het echter weer uitsluitend Argon, dat de kansen kreeg. Bas Boelhouwer mikte nog op de voeten van de doelman nadat Sven Beek een bal prima had terug gelegd, maar in minuut 73 viel de vijfde treffer, toen de bal na een hoekschop half werd weggekopt en door Yannick van Doorn ineens op de pantoffel werd genomen, wederom had doelman Welink geen kans, 1-5. Kort hierna zag Giliano Eijken een kans verdampen door net even te lang te wachten met schieten, nu leverde het geblokte schot slechts een hoekschop op. Vijf minuten voor tijd kwam de eindstand op het bord, toen scheidsrechter Van der Vaart als een van de weinigen een strafschop zag in de buiteling van Mika Keizers, die zelf het presentje gretig verzilverde en zijn tweede van de dag maakte, 1-6.

Deze duidelijke overwinning zet Argon aan de kop van de poule waarmee het zich plaatst voor de volgende ronde in het weekeinde van 13 november. Zaterdag begint de ploeg met deze prestatie in de tas aan het nieuwe seizoen met een uitwedstrijd bij Zwaluwen ’30 in Hoorn, over het algemeen een moeilijk te bestrijden tegenstander die zich met 13 doelpunten vóór ook heeft getoond in de bekerpoule, een interessante opening van de strijd om de punten.