JO15-1 stijgt naar tweede plek

15 november, 2021

Deze zaterdag gingen we naar Nieuw-Vennep, naar de O15 van FC VVC. En ook nu was het voor de trainers Raoul en Gijs een puzzel om een geheel fit elftal op de been te krijgen. Cas, Jesper en Philip hebben te maken met blessures en verder had we een paar jongens die net terug kwamen van een ziekte. Gelukkig konden we Thieme van de O14-1 als ondersteuning “lenen”.

De tegenstander staat een stuk lager dan ons en dat was in het begin ook wel te merken. We waren al snel dreigend en Jayden zette Emirhan aan het werk. Zijn actie leverde ons al snel een corner op. Die werd door Floris goed ingekopt, maar ook gered. Maar daar was Marijn er als de kippen bij om al in de 4e minuut de score te openen. Aan onze kant was er een vrije trap die op de binnenkant van de ene paal en vlak voorlangs de andere paal achter ging. Maar verder waren wij de eerste 20 minuten de betere partij met kansen voor onder andere Emirhan, Sebas, Floris en Rowan. Daarna ebde de energie behoorlijk weg en kon de thuisploeg gevaarlijk worden. Uit een goede aanval werd het 1-1. Dit was ook de ruststand.

Bij de thee pepte Raoul de ploeg op om meer energie in de wedstrijd en de duels te leggen. En dat lukte, want binnen vijf minuten na rust was het duel al gespeeld. Sebas liet na een slalom Marijn scoren, Emrihan tikte vrij eenvoudig binnen en na een voorzet van links kopte Marijn eerst op de lat, maar maakte zelf de rebound af. 1-4 dus! Vanaf dat moment was er voor keeper Senne niks meer te doen. Mees en Milan hielden het achterin potdicht en konden zich zo nu en dan ook zelfs met de aanval bemoeien. Koen die na de rust voor Jayden was ingevallen speelde als linkshalf en zette ook de voorhoede aan het werk. Het was Milan die een snelle vrije trap op Sebas gaf die zodoende de 1-5 kon scoren. Een paar tellen later nam Sebas zelf een vrije trap. Zijn harde lage, als voorzet bedoelde bal, vloog er via de keeper in. Jay die samen met Maxime lekker op het middenveld aan het ballen was werd vervangen door Thieme. Die, hoewel hij anderhalve kop kleiner was dan zijn tegenstander, daar wél zijn mannetje stond. Maxime legde een bal panklaar voor Marijn, die blijkbaar ook nog een kans kan missen. Maar even later sterk de bal afschermde en via binnenkant paal alsnog scoorde. Zijn vierde! Marijn kreeg even later dan ook een terechte publiekswissel, met een dik verdiend applaus van het uitvak. Vlak voor het einde maakten we er nog 1-8 van. Jay maakte het de linksback lastig. Daardoor was diens terugspeelbal een prooi voor Joey die daarna beheerst afrondde.

Uiteindelijk dus een prima overwinning. Maar ook wel een les om tegen mindere tegenstanders toch heel scherp te blijven. Want de tweede plaats waar we nu op staan willen we zeker niet kwijt raken.


Terug naar het overzicht