Gehandicapt Argon deelt punten met AFC

20 november, 2021

De eerste helft was Argon de bovenliggende partij en kreeg het voldoende mogelijkheden om de wedstrijd te beslissen maar dat lukte niet. Wel scoorde Argon halverwege de 1-0. De tweede helft een geheel ander spelbeeld, het werd een rommelig spelbeeld met een aanvallend AFC dat in minuut 66 na een hoekschop met een frommelgoal van dichtbij de gelijkmaker intikte. Beide doelmannen maakten enkele spectaculaire reddingen. Argon had al een hand vol geblesseerden en daar kwamen er afgelopen week nog twee en een ziekmelding bij.

De eerste helft
Argon begon fel aan de wedstrijd, al na twee minuten kreeg Mika Keizers een kans maar de doelman Jesper van der Mark maakte er een hoekschop van. Younes Ouaali draaide de hoekschop mooi in maar de bal draaide op de lat achter. Daarna zagen we een vrije trap van Floris Dokkum namens AFC die maar rakelings naast de paal ging en een actie over links die maar net met voet gekeerd kon worden. Vervolgens ging een vrije trap van Ouaali laag in de hoek maar keeper Van der Mark liet zich niet verrassen. Enkele minuten later na weer een hoekschop, nu van Giliano Eijken, werd door de meegekomen verdediger Yannick van Doorn onhoudbaar in de bovenhoek gekopt, 1-0. Daarna zagen een actie van Jordy Zwaneveld, hij passeerde op rechts een drietal verdedigers maar zag zijn actie in schoonheid sterven op de achterlijn. Na weer een hoekschop produceerde Bart van der Voort een mooie omhaal maar doelman Van der Mark ranselde de bal uit de kruising. De laatste minuten voor rust waren voor de gasten, Enrico Patrick (met een Argon verleden) zag zijn inzet door Marijn van Wandelen gepakt worden.

Rommelig
In het vervolg van de wedstrijd had Argon moeite om het spelbeeld te bepalen, er werd slordig gespeeld. Er waren wel mogelijkheden maar het was allemaal net niet. Mika Keizers was wel actief maar het lukte vandaag niet. Een aantal pogingen werden door keeper Jesper van der Mark verijdeld, ook van dichtbij wist de keeper met de voet uitkomst te brengen. AFC werd steeds gevaarlijker, vooral de vleugelspelers werden regelmatig gelanceerd, reddingen van Marijn van Wandelen voorkwamen vooralsnog een doelpunt maar in minuut 66 ontstond er na een hoekschop nabij de doellijn een situatie waaruit Zep Swijghuizen Rijgersberg de bal over de doellijn kon frommelen, 1-1. Met nog een kwartier te gaan werd Ricardo van Doorn ingezet, een historische moment voor de familie Van Doorn: twee broers samen in het eerste elftal! De stand veranderde niet meer, maar de slotfase was wel hectisch, AFC claimde nog een strafschop en Bart van der Voort liep ongelukkig tegen zijn tweede gele kaart aan, Tjerk Huis mocht nog minuten maken, een paar vrije trappen en wat reddingen van de keepers waren de laatste wapenfeiten.
Zaterdag komt koploper WV-HEDW naar Mijdrecht.