Medisch

KernGezond
De fysiotherapeuten van KernGezond werken sinds het seizoen 2013/2014 intensief samen met S.V. Argon. Dit betekent dat het team van KernGezond ervoor zorgt dat de voetballers en de basketballers na een blessure weer snel hun sport kunnen beoefenen. Daarnaast spelen ze een grote rol in het voorkomen van blessures, doordat ze de trainers en spelers advies geven voor een optimale sportbegeleiding. Dit geldt voor zowel de selectieteams als de andere teams.

Heb je een blessure?

Bij een blessure is een juiste en snelle diagnose belangrijk en daarom is het noodzakelijk dat je snel geholpen kan worden. Om die reden is er in de meeste gevallen een therapeut van KernGezond op de maandag-, dinsdag- en donderdagavond aanwezig. Op de maandag en donderdag is er een therapeut aanwezig vanaf 19.00-20.15, op de dinsdag van 19.00-21.00. Onze ruimte bevindt zich achterin bij de kleedkamers. Hier kan je altijd langskomen om een afspraak te maken. Er is een inloop voor het eerste team, en voor spoed of vragen is iedereen welkom als de tijd dat toe laat. Bij langduriger blessures is het aan te raden om een afspraak te maken, zodat er goed lichamelijk onderzoek gedaan kan worden en de hele klacht in kaart gebracht wordt.

Als wij niet aanwezig zijn kan je KernGezond bereiken via:

blessure@kerngezond.eu
Tel. 0297-255003

De hoofdvestiging van KernGezond in Mijdrecht zit in het Hofland Medisch Centrum (Hofland 54, 3641 GG). Daarnaast is er een vestiging in Wilnis op de Dorpsstraat 65. Hier kunnen er ook afspraken gepland worden.

Selectie teams

KernGezond begeleidt het eerste team en de O23 intensief. Dit betekent dat we op trainingen en op de wedstrijden van het eerste aanwezig zijn. Een half uur voor de training is er een inloop voor deze teams om de spelers op de training voor te bereiden. Wanneer er sprake is van een serieuze blessure, dan worden er behandelingen op een ander tijdstip gepland.

Kosten

De kosten van de fysiotherapeut zullen via de zorgverzekeraar lopen.
Iedereen onder de 18 jaar heeft 18 behandelingen in het basispakket per blessure met aanvullend eventueel meerdere behandelingen als men hiervoor extra verzekerd is.

Ben je 18 jaar of ouder dan ben je zelf verantwoordelijk voor een adequate zorgdekking waaronder de behandeling van fysiotherapie. Houd er rekening mee dat vanaf deze leeftijd fysiotherapie niet meer in het basispakket maar in de aanvullende verzekering zit. Argon gaat ervan uit dat elke speler hier zelf voor verantwoordelijk is.

In het geval dat een speler van het eerste een serieuze blessure heeft komen de kosten van de eerste 3 behandelingen voor rekening van KernGezond. Hierna zal de zorgverzekeraar worden aangesproken.

Website KernGezond