Argon investeert met trots in haar trainers

26 november, 2023

De laatste maanden heeft de Technische Commissie (in samenwerking met FC Utrecht en de KNVB) achter de schermen voortvarend gewerkt aan een voetbaltechnisch beleidsplan met als doel om de club,in zijn totale breedte, naar een hoger niveau te tillen de aankomende 5 jaren. Met grote trots heeft Argon de eerste belangrijke stappen gezet binnen dit beleidsplan op het gebied van opleiding en ontwikkeling van onze zeer bevlogen Argon-trainers.  

Op 8 en 22 november jl is er in samenwerking met FC Utrecht een zogenaamde PASS Play opleiding gegeven; " De opleiding PASS Play is gericht op het trainen en coachen van spelers uitkomend in de amateursport. Uitgangspunten zijn dat de trainer leert om een goede sfeer te bouwen met het team, de trainingen goed leert te organiseren en de coaching kan aanpassen aan de doelgroep. PASS is de Sports Coach Academy, die jeugdtrainers inspireert met coaching de sport & life skills van hun spelers te ontwikkelen, waardoor zij meer plezier beleven en betere prestaties behalen in hun sportieve en maatschappelijke carrière. Talentontwikkeling gaat niet alleen over technische en tactische vaardigheden. Om de prestaties van jouw spelers individueel en als team te verbeteren, is ook coaching gericht op persoonlijke, motorische en sociale ontwikkeling van belang. Toch zijn slechts weinig trainers opgeleid om op dit terrein het verschil te kunnen maken ".

De Technische Commissie zal de aankomende jaren volgens een vastgesteld beleid en tijdsplan te werk gaan op het gebied van ontwikkeling van trainers en spelers op een ieders niveau.

We houden u graag op de hoogte ....


Terug naar het overzicht