Pilot nieuwe spelregels voor Onder 13

05 augustus, 2022

Het voetbal blijft zich de laatste jaren op veel vlakken vernieuwen. Zo zagen we in de betaalde sector de intrede van de VAR (inclusief alle daarop volgende discussies) en in het jeugdvoetbal het spelen op kwartvelden voor de jongste leeftijdsgroepen.

In de volgende fase wordt komend seizoen een pilot gehouden in de districten Noord en West 1 (wij dus) met 4 nieuwe spelregels in de B-categorie Onder 13: de zelfpass bij een vrije trap, het vervangen van de aloude inworp door een intrap of dribbelen, de tijdstraf en vliegend wisselen.

Dit is natuurlijk van belang om te weten voor allen, die met deze leeftijdsgroep te maken hebben: spelers en speelsters, trainers, leiders, scheidsrechters en niet te vergeten de toeschouwers, want kennis van de geldende regels voorkomt veel onnodig geroep langs de lijn.

Daarom is er voor iedereen die iets leren wil een video uitgebracht, die je hier kunt zien, en een en ander wordt ook uitgelegd via een flyer, die onder aan dit bericht geopend kan worden.

Ons advies: bekijk het even goed, neem het in je op en zorg dat je het begin september helemaal begrepen hebt, zodat er bij de eerste wedstrijden niet al te veel meer uitgelegd hoeft te worden.


Terug naar het overzicht