Even voorstellen: ons nieuwe bestuur

06 februari, 2023

Sinds de gedenkwaardige avond van 19 januari hebben we binnen de vereniging weer de beschikking over een voltallig bestuur. Een feit, waar we als leden van de club in de huidige tijd dankbaar voor mogen zijn, het is niet eenvoudig om mensen te vinden die zich op vrijwillige basis zo willen binden aan een vereniging. De eerste stappen zijn inmiddels gezet, het lijkt ons zinvol om u iets nader kennis te laten maken met deze mensen die we in volgorde van bijgaande foto aan u voorstellen middels door hen zelf aangereikte info:

1) Wouter van Roijen, 42 jaar, getrouwd en vader van 2 kinderen, die beiden net als hun vader basketballen. Vandaar mijn betrokkenheid met de club en de reden dat ik mij beschikbaar heb gesteld om de functie van voorzitter van de afdeling Basketball op mij te nemen en daardoor ook lid te worden van het bestuur van de sv Argon. Het is mijn ambitie om basketbal en daarmee de club Argon meer op de kaart te zetten.

2) Fred Eindhoven, getrouwd, 67 jaar, 2 kinderen en 2 kleinkinderen. Ik ben in de jaren 80 en begin 90 jaren aanvoerder geweest van zondag 1 en zaalvoetbal 1. Na mijn actieve voetbalcarrière ben ik lid geworden van de technische commissie voor de jongste jeugd en heb daar met een aantal anderen de Champions-League bij de F-jes geïntroduceerd in het midden van de 90-jaren. Ook ben ik jaren jeugdleider geweest van mijn zoon en de laatste jaren uitsluitend als toeschouwer langs de diverse velden gestaan..
In het nieuwe bestuur ben ik verantwoordelijk voor alle financiële zaken, met inbegrip van de contributie- en ledenadministratie. Ook de kantinecommissie en de BSO-portefeuille vallen hieronder. Uiteraard doe ik dit samen met een fantastische groep vrijwilligers. Ik kijk uit naar alle mooie dingen die gaan gebeuren bij Argon.

3) Abe van Nieuwkerk, 58 jaar, getrouwd met Karin, 2 kinderen, Jesse en Karlijn. Ik kan wel stellen dat van alle bijzaken voetballen toch wel 1 van de belangrijkste voor mij is. Begonnen bij Argon op jonge leeftijd als voetballer in de pupillen, daar alle selecties doorlopen, totdat ik er met een vervelende blessure op veel te jonge leeftijd mee moest stoppen. (Speel nu nog in de zaal, maar dat mag geen naam hebben).
Een mooi moment om binnen de vereniging als vrijwilliger actief te worden. Prachtig om te doen. Door de jaren heen heel wat verschillende zaken mogen vormgeven in verschillende functies binnen de club, zowel op als naast het veld. Samen met een groep mensen aan en naar iets moois toewerken, daar kun je me voor wakker maken. Uitdagingen genoeg, dus dat komt goed uit.
Binnen het bestuur beheer ik de portefeuille Technische Zaken, die ik samen met mijn rechterhand Martin van Es inhoud zal gaan geven. Waar we voor opgesteld staan: “Onze (jeugd)leden een kwaliteitsvolle voetbalopleiding aanbieden en faciliteren, waarbij iedere individuele speler zich op zijn of haar niveau zo goed mogelijk kan ontwikkelen”. We hebben er zin in.

4) Roel Langelaar, 51 jaar, gehuwd, 3 kinderen, waarvan 1 voetballend bij Argon in de JO18-2. Op 19 januari 2023 door de Algemene Ledenvergadering van SV Argon gekozen om als bestuurder Veld- en Zaalvoetbal deze mooie en uitdagende functie op mij te nemen. Een rol waar ik ontzettend veel zin in heb. Inmiddels al een jaar of 12 actief betrokken bij de club en reeds diverse functies met veel plezier vervuld: jeugdleider, jeugdtrainer, jeugdcoördinator en organisatie diversen activiteiten, waaronder het jaarlijks terugkerende Koningsdag Penalty Toernooi.
In mijn rol als bestuurder Veld-en Zaalvoetbal wil ik mij sterk maken voor het voetbal in de breedste zin des woords. Zorgen dat alle leden op een sportieve dan wel recreatieve manier met voetbal bezig kunnen zijn, waarin sportiviteit en plezier voorop staan. Daarnaast kijkend naar welke rol SV Argon op sociaal en gemeenschappelijk vlak nog verder kan vervullen, voor leden, maar ook voor niet leden.
Zelf niet actief lid geweest bij Argon, maar wel vele jaren gevoetbald bij o.a. EDO (U), nu spelend in de 2e klasse in de poule met onze buren van CSW.
In het dagelijkse leven hou ik mij als directeur van een internationale financiële dienstverlener bezig met het begeleiden van buitenlandse bedrijven die in Nederland een kantoor of bedrijf willen opzetten of via Nederland internationaal willen uitbreiden.
Als ik nog vrije tijd over heb, sla ik graag een balletje op de golfbaan.

5) Michiel van Aken, 65 jaar, ik woon in Mijdrecht, ben gehuwd met Jacqueline en heb 3 kinderen. In het dagelijkse leven ben ik werkzaam in de luchtvaartindustrie, als commercieel verantwoordelijke bij ASG (Airline Support Group) Een prachtig bedrijf en machtig beroep!
Wij “de van Akens” zijn nu 11 jaar actief op ons sportpark en doen dit samen met onze zoon Mike (speelt nu in JO18-1). Mike begon zoals velen bij de Mini’s van Argon.
Sinds 19 januari 2023 mag ik mijzelf voorzitter van Argon noemen. Met trots kijk ik dan ook naar de samenstellingen van het bestuur en onze commissies, alleen maar enthousiaste mensen die hun steentje bijdragen aan het succes van onze club. Heeft u nog ideeën en zou u die met ons willen delen dan bent u natuurlijk van harte welkom om zich aan te sluiten bij een van de commissies.
Op dit moment werken wij aan de overdracht oud/nieuw bestuur, ons beleidsplan, onze missie en visie en de gesprekken met de gemeente.
Al met al zijn wij onderweg naar onze eerste doelstelling, die van na 100 dagen bestuur, een tussentijdse ALV in de maand mei, waarbij wij onze voortgang graag met jullie willen delen.
Vanzelfsprekend zullen wij elkaar treffen op ons park of zelfs daarbuiten, ik hoop jullie dan ook allemaal veel te kunnen spreken, tot straks…..

6) Marco Bakker, geboren en getogen in Mijdrecht, 47 jaar en gehuwd met Monique. Samen hebben wij twee kinderen, Dana (20) en Cas (15). In het dagelijks leven heb ik een commerciële en leidinggevende functie bij een handelsbedrijf gespecialiseerd in de import van mediterrane planten. Naast mijn gezin, baan en taken bij sv Argon sla ik ook graag een balletje bij TVDRV.
Vanaf het millennium ben ik trouwe supporter van SV Argon. Ik genoot altijd van de zondag 1 wedstrijden en de kampioenschappen in de hoofdklasse. Samen met mijn schoonfamilie, vrouw en kinderen bezochten wij alle thuis- en uitwedstrijden van mijn zwager die destijds in het eerste elftal voetbalde. Sinds 2013 voetbalt onze zoon Cas ook bij Argon. Vanaf dat moment rol je van de ene in de andere vrijwilligerstaak. Leider, commissielid in diverse commissies, omroeper en Grote Clubactie coördinator. Kortom, er valt genoeg te doen bij deze mooie club.
Vanaf 19 januari ben ik verkozen als bestuurslid commerciële zaken. Hieronder vallen de afdelingen sponsorcommissie, evenementencommissie en communicatiecommissie. Ik heb er enorm veel zin in om samen met dit enthousiaste nieuwe bestuur, de leden, alle vrijwilligers en ouders en natuurlijk onze onmisbare sponsors de club te versterken voor nu en in de nabije toekomst. “Argon de club van elkaar en voor elkaar!”

7) Wido de Jong, 46 jaar en ik woon samen met Jeannette en onze zoon Twan in Mijdrecht. Al vanaf mijn vijfde loop ik rond bij Argon, eerst als voetballer en nu als trotse leider van de JO15-1 waar onze zoon in speelt. Ik kijk er naar uit om binnen het nieuwe bestuur de rol van secretaris te vervullen. Samen met de andere bestuursleden, de vele commissies en vrijwilligers gaan we ervoor zorgen dat onze club een mooie toekomst tegemoet gaat! In mijn rol als secretaris geef ik tevens sturing aan de normen en waarden commissie.

8) Martin Visser, (nog net) 66 jaar en getrouwd met Carla. Wij hebben twee kinderen: Wouter (28) en Laura (24). Carla kennen jullie allemaal, die doet al heel lang de ledenadministratie van Argon. Ik mag sinds onze benoeming in de ALV van 19 januari de portefeuille facilitaire zaken in het bestuur invullen. Door Carla’s werk is Argon bijna dagelijks deel van ons leven. Daarnaast ben ik ruim 10 jaar leider geweest van de teams waarin Wouter speelde, dus dat schept een band. Een band die meer dan goed genoeg is om de uitdaging aan te gaan om met een aantal enthousiaste collega’s bestuurslid te worden. Zoals gezegd ben ik verantwoordelijk voor de facilitaire zaken, waartoe natuurlijk (het onderhoud van) het complex en de gebouwen horen, waar veel vrijwilligers actief in zijn. Daarnaast hopen we op niet al te lange termijn de lang gekoesterde wens voor een nieuwe of in ieder geval vernieuwde accommodatie waar te kunnen maken. Ook daar mag ik aan werken, waarbij ik graag gebruik maak van alle denkkracht die hier al op is ingezet de afgelopen jaren. Ik trek samen met Fred Reurings op in dat traject.


Terug naar het overzicht