Sportieve ontmoeting VeenLanden College

06 juni, 2023

Op vrijdag 26 mei hebben de docenten van het VeenLanden College het opgenomen tegen de examenleerlingen van vmbo TL 4. Hierbij mochten wij gelukkig gebruik maken van de sportaccommodatie van Argon. We kregen de beschikking over veld 2 waardoor ze zelfs onze wisselspelers een plekje op de bank konden gunnen.

Vanaf moment één bleek dat de leerlingen beter konden voetballen dan de gemiddelde docent. Ze waren balvaardiger, sneller en hadden ook nog eens een betere conditie. Gelukkig hadden de docenten een ‘goede keeper’ op goal staan die voorkwam dat de leerlingen verder konden uitlopen dan een 2-0 voorsprong. De docenten hadden al snel door dat zij op de counter moesten loeren en bleken hierin erg efficiënt te zijn. Zo wisten de docenten nog voor de pauze de stand (wellicht tegen de verhouding in) gelijk te trekken.

Na de pauze vervolgden de docenten deze manier van spelen. Zij lieten de leerlingen voetballen en probeerden de fouten af te straffen door de relatief snelle voorhoede in stelling te brengen. Dit heeft uiteindelijk geleid tot een 5-6 overwinning voor de docenten.

Daarbij moet wel genoemd worden dat een helft uit slechts 20 minuten bestond omdat er anders mogelijke fysieke kwalen zouden optreden onder de selectie van de docenten. Des al niet te min is een overwinning een overwinning en zullen we deze er bij de diploma-uitreiking nogmaals inwrijven.

Onze dank gaat vooral uit naar Argon die haar accommodatie en velden beschikbaar stelde voor deze activiteit.

We hopen volgend schooljaar op nog meer weerstand van de leerlingen en wat extra wissels voor de docenten.

Met vriendelijke groet,

Het docententeam


Terug naar het overzicht