Zeer geslaagd business event

11 februari, 2019

Een zeer goed gevulde veilingtribune, dat viel Frans van Seumeren ten deel bij het delen van zijn unieke en boeiende levensverhaal….

Op uitnodiging van SV Argon in samenwerking met FC Aalsmeer en Legmeervogels Uithoorn, beleefden de business clubs en overige sponsoren en genodigden een zeer geslaagde en inspirerende avond in The Beach in Aalsmeer.
Op donderdag 7 februari jl. kwamen ongeveer 130 genodigden naar The Beach om te  luisteren naar enkele inspirerende sprekers. Eigenaar Ruud Vismans van The Beach in Aalsmeer heet de gasten van harte welkom in zijn bijzondere zaak welke een historisch oorsprong kent als “het oude veilinghuis van Aalsmeer”. Een voor deze gelegenheid met uitstek passende ambiance waar zakenlieden elkaar van oudsher ontmoeten als doel elkaar de handen te drukken met uiteindelijke mooie zakelijke resultaten.

Er hadden zich 2 pitches aangemeld welke ieder 10 minuten de gelegenheid kregen hun bedrijf of stichting in de spotlights te zetten onder toeziend oog van de 130 ondernemers. De aftrap voor de eerste pitch werd gegeven door het Aalsmeerse bedrijf  SYS (www.sys.nl) . SYS is een bedrijf dat IT diensten aanbied in zowel support, beheer en consultancy. SYS heeft zich stevig gepositioneerd in de markt en richt zich met name op het MKB, ZBC of medisch specialist en Multinationals. 
De tweede pitch was aangedragen door SV Argon en met grote trots was de door Argon gesteunde stichting “football makes it happen” tien minuten aan het woord. Met een enorme passie vertelde, oprichtster van deze stichting Danitsja Eissens over het ontstaan van de stichting en de kracht om hiermee door te willen gaan. De bedoeling van een eenmalige inzamelingsactie resulteerde uiteindelijk in een stichting waarbij inmiddels een betaalde kracht voor is aangetrokken om deze stichting voort te zetten in de huidige vorm die zoals begrijpelijk veel tijd vraagt om alles in goede banen te leiden. Deze stichting vraagt ook uw steun. Meer info: www.footballmakesithappen.nl

Om 20.45 uur was het dan eindelijk zover. De hoofdpersoon  van de avond  Frans van Seumeren  meldde zich samen met de inmiddels niet meer weg te denken zeer deskundige spreekstalmeester  de heer Paul Reurings. De twee bespraken in een interview-setting op chronologische volgorde het boeiende leven van de heer Frans van Seumeren waarbij Frans op zijn karakteristieke Utrechtse maniertjes de lachers op zijn hand wist te krijgen.
Frans vertelde over de roots van het bedrijf gevestigd in Uithoorn, de samenwerking met zijn boers uit een gezin van elf kinderen. Het internaat en de hogere scholen die hij volgende en daarbij de talen die hij zich machtig maakte. Op 22 jarige leeftijd was hij volgens zijn vader de aangewezen CEO om het bedrijf te leiden. Als persoon heeft Frans letterlijk in de klei gestaan en wist door zijn menselijke manier van leidinggeven vele medewerkers achter zich te scharen. Als marktleider waren Frans en zijn broers op zoek naar marktvergroting en hadden hun peilen gericht op de wereldspeler Mammoet. Met een eigen vermogen van 16% wisten ze ook de banken te overtuigen om een financiering van 84% af te geven. Een concern met 5.000 medewerkers en een enorm wagenpark met zeer specifieke kennis was een feit.
Via een behoorlijk voortraject met Russische hoogwaardigheidsbekleders kreeg Mammoet de prestigieuze opdracht om uiterlijk eind 2001 de Russische onderzeeër de Koersk te bergen. Het was president Poetin er alles aan gelegen de omgekomen Russische matrozen met hun nucleaire onderzeeër te bergen. Frans verteld dat de operatie 2 ton per dag koste en dat de grootste uitdaging was: "hoelang duurt het om deze klus te klaren”.  Uiteindelijk duurde de berging 3 weken langer dan gepland. Frans vertelde lachend, het grote voordeel van deze klus: ”gek genoeg vroegen mensen ons vervolgens nooit meer of iets mogelijk was haha”.
Merkbaar tijdens het interview heeft hij zijn geliefde vrouw Gonny graag om zich heen, veelvuldig vraagt hij bevestiging bij zijn vrouw als het ging om de naam van een persoon of een datum. Frans vertelde met veel plezier over zijn voettocht van Harmelen naar Athene om vervolgens het vliegtuig te pakken naar Alicante en vanuit daar wederom via de benenwagen naar Harmelen te reizen. Overnachten deden ze op 3 manieren: 1; een hotel, 2; een gastgezin of 3; een meegereisde tent. Vanuit Alicante aangekomen bij de Pyreneeën keek het stel elkaar gelijktijdig aan met de woorden:”wat gaan we eigenlijk doen als we thuis zijn”. Diverse bedrijven van groot naar klein werden opgestart.
Ook maatschappelijke projecten werden opgestart en één daar van was een voetbalschool in Ghana waar Frans, met het zichtbare plezier op zijn gezicht, over uit de doeken deed.

Natuurlijk vroeg Paul Reurings hem het hemd van het lijf met alles wat er om FC Utrecht heen beweegt en heeft bewogen. Frans vertelde dat sport emotie is en bij emotie hoort veel geld verdienen maar ook verliezen. Om de jaarlijkse doelstelling van plek 3 tot 6 te bewerkstelligen komt FC Utrecht jaarlijks enkele miljoenen euro’s  te kort in de begroting. Goede transfers kunnen jaarlijks veel goed maken waarbij de scouting en jeugdopleiding van cruciaal belang is. Ooit liep FC Utrecht tijdens een wedstrijd tegen  Zenit in Sint Petersburg een behoorlijk bedrag mis wegens een scheidsrechterlijke dwaling. Zes miljoen euro had de volgende ronde kunnen opleveren, gek genoeg was met één verkeerde fluitactie van de scheids een derde deel van de jaarbegroting in rook op gegaan. Ook dat is voetbal geeft Frans eerlijk toe. Op de vraag of na zijn dood FC Utrecht een probleem heeft zegt Frans:  “ik heb alles goed beschreven en verantwoordelijken aangewezen”, waarna  Frans van Seumeren afsluit met de belofte: “Frans van Seumeren  zal  FC Utrecht  nooit in de steek laten”.

Met plezier en voldoening kunnen we terugkijken op een zeer geslaagd gezamenlijk business event. Hopelijk hebben de aanwezigen allen genoten, we verwelkomen u graag een volgende keer weer.

Nog geen sponsor van Argon maar wel interesse om dit te worden om zo ook kennis te maken en te netwerken bij leuke en interessante events? Neem contact op met commercielezaken@svargon.nl en wij nemen contact met u op om vrijblijvend de mogelijkheden met u te bespreken.

Voor een foto impressie verwijzen we u graag naar elders op deze website.


Terug naar het overzicht